Hlavní obsah

Šternberská nemocnice se pustí do rekonstrukce své porodnice příští rok na jaře

Novinky, Hana Szotkowská

Nemocnice Šternberk připravuje kompletní modernizaci lůžkové části své porodnice. Rozsáhlá rekonstrukce části gynekologicko-porodnického oddělení šternberského zdravotnického zařízení za více než 22 miliónů korun navazuje na nové porodní sály vybudované v roce 2007.

Foto: Hana Szotkowská

Nemocnice Šternberk zrekonstruuje svoji porodnici příští rok na přelomu jara a léta

Článek

V současné době se finalizují přípravy na samotnou modernizaci porodnice, se kterou nemocnice začne příští rok na přelomu jara a léta. Na větší komfort se mohou rodičky těšit už během příštího roku. Porodnice však po dobu rekonstrukce zavřená nebude, během nutných stavebních prací budou mít rodičky k dispozici náhradní lůžkové prostory na gynekologickém oddělení.

„Cílem rekonstrukce bude zlepšit prostředí pro rodičky. Během tří měsíců bude kompletně zmodernizovaná lůžková část porodnice ve druhém patře spojená s dobudováním hygienických zařízení u pokojů a s přemístěním pracoviště sester a vyšetřovny,“ informoval MUDr. Marek Vaca, primář gynekologicko-porodnického oddělení.

Každý zrekonstruovaný pokoj, popřípadě dva pokoje, budou mít společné hygienické zařízení sestávající se z kabiny WC s umyvadlem, a koupelny se sprchou a umyvadlem. Pokoje budou vybaveny novým lůžkem, postýlkou, přebalovacím pultem s vaničkou, stolkem se židlí a závěsnou televizí. „Osm jednolůžkových nadstandardních pokojů bude mít navíc klimatizaci a mini ledničku,“ doplnil primář.

Během modernizace se provede také nové požárně bezpečnostní řešení, rozvody elektroinstalace, medicinální plyny, rozvody zdravoinstalace a vzduchotechniky. V podkroví bude vybudováno hygienického zázemí - šatny a denní místnost - pro personál. „Počet pokojů se ze současných dvanácti zvýší o dva. Osm bude po modernizaci nadstandardních jednolůžkových, když dosud byly nadstandardní pokoje pouze dva,“ uvedl Ing. Pavel Gottwald, hlavní správce Středomoravské nemocniční.

Nemocnici Šternberk provozuje společnost Středomoravská nemocniční, která provozuje také nemocnice v Prostějově a v Přerově. Společnost je součástí skupiny AGEL, která je v České republice největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám