Hlavní obsah

Šternberská nemocnice otevřela v Litovli novou nutriční poradnu

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Šternberk otevřela v Litovli novou poradnu. Pacientům nabídne komplexní poradenství v oblasti výživy a zdravého životního stylu.

Foto: archiv nemocnice

Poradna bude poskytovat komplexní poradenství v oblasti výživy a pacientům pomůže s tvorbou individuálních jídelníčků.

Článek

Poradna se bude věnovat a poskytovat služby nejen pacientům s nadváhou či mírnou obezitou, ale i širokému spektru občanů, kteří se potýkají s problémy se stravováním. Nová poradna se nachází v prostorách polikliniky a ordinuje se v ní každé úterý od 07.00 do 13.30 hodin.

„Při první návštěvě v centru provedeme každému zájemci preventivní vyšetření, kde se zjistí stravovací návyky, pohybové aktivity, diety, které jste drželi, s čím se dlouhodobě léčíte a jaké užíváte léky, nebo jaké máte alergie. Hodnotí se také rodová dispozice k závažným onemocněním,“ uvedla nutriční terapeutka Lenka Zahrádková.

Poradna se bude zabývat nejenom problematikou poruch příjmu potravy. Novinkou jsou dlouhodobé programy pro trvalé snižování hmotnosti a léčbu obezity, krátkodobé programy pro návrat k ideální váze, programy zaměřené na snižování hmotnosti, výživa fyzicky aktivních klientů a jednorázová výživová poradenství, která mají za cíl edukovat klienta v možnostech změn ve výživě v souvislosti s jeho možnostmi a potřebami.

K vyšetření v nové poradně v Litovli je nutno se předem objednat, kontakty naleznou pacienti na webových stránkách nemocnice www.nemstbk.cz. Do poradny není třeba doporučení od lékaře, ale je vhodné s sebou přinést zprávy od ošetřujících lékařů. Nutriční poradenství a s ním spojené úkony poskytované na základě indikace lékaře jsou zdarma, bez indikace lékaře si klienti službu hradí sami.

„Po dohodě je možné vyšetření i mimo objednání v uvedených ordinačních hodinách. Pokud bude zájem, počítáme do budoucna s rozšířením pracovní doby,“ dodala nutriční terapeutka.

Počet Čechů, kteří mají problémy s kily navíc, je stále více. Každý třetí trpí nadváhou, každý pátý je už obézní. Odborníci přitom o obezitě hovoří jako o epidemii nového tisíciletí a varují, že nadbytečná kila mohou odstartovat závažné zdravotní problémy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám