Hlavní obsah

Stáž v zahraničí? Zážitek, zkušenost, rozšíření obzorů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční stáže či pobyty typu work & travel jsou v posledních letech velmi žádaným produktem poptávaným především studenty vysokých škol, popř. čerstvými absolventy. Krátkodobý pobyt v zahraničí bezpochyby přináší nové zkušenosti a možnost rozšířit si sociálně-kulturní obzory.

Foto: Zuzana Kopčová

Krátkodobý pobyt v zahraničí bezpochyby přináší nové zkušenosti a možnost rozšířit si sociálně-kulturní obzory.

Článek

Organizace AIESEC je největší organizací řízenou studenty, která působí v oblasti rozvoje mladých lidí. Organizace jako taková byla založena v roce 1948 a má přes 35 tisíc členů po celém světě. V České republice má tato organizace 330 členů a ročně zprostředkovává více než 200 zahraničních stáží.

AIESEC působí ve více jak 100 zemích, v rámci nichž mohou mladí zájemci vycestovat na odbornou zahraniční stáž. V rámci CEP (Culture Experience Programme) se realizují stáže zaměřené na problematiku rozvojových zemí.

Poslední listopadový týden tohoto roku se v plzeňském klubu Ucho konal mezinárodní večer pořádaný právě studentskou organizací AIESEC, v rámci něhož se mladí lidé, kteří již stáž absolvovali, podělili s ostatními o své dojmy a zážitky.

„Pět mladých lidí z řad studentů i čerstvých absolventů vyprávělo o svých dobrodružných zážitcích z tzv. rozvojových stáží, na nichž účastníci pracují pro neziskové organizace, dětské domovy či vzdělávací instituce v zemích třetího světa. Příchozí si tak poslechli zážitky stážistů z exotického Kamerunu a Kostariky, ale i z Bulharska a Ruska. Mohli také ochutnat pravé ruské pirožky, bulharský salát i fazole na kostarický způsob,“ uvedla k uspořádanému mezinárodnímu večeru členka organizace AIESEC Lenka Navrátilová.

Vedle stáží v rozvojových zemích jsou organizovány stáže pro mladé ekonomy v uznávaných bankovních, finančních a ekonomických společnostech. Studentům a absolventům se tak otevírají dveře do světa velkých financí a mají možnost získat zkušenost, která pro ně může být krokem vpřed v rámci jejich budoucí kariéry.

Více informací o samotné organizaci se dozvíte na http://plzen.aiesec.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám