Hlavní obsah

Stavební stroje začaly s rekonstrukcí Borské ulice v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dopravními omezeními musí nově počítat řidiči kvůli rekonstrukci Borské ulice v Plzni. V těchto dnech začala druhá etapa projektu nazvaného Rekonstrukce Borská s křižovatkou Belánka v Plzni, doprava je proto odkloněna přes okolní komunikace.

Foto: Magistrát města Plzně

Stavební stroje začaly s rekonstrukcí Borské ulice v Plzni, doprava v místě je omezena.

Článek

Objízdná trasa vede pro osobní vozidla ulicemi Hálkova, Břeňkova, Thámova a pro nákladní automobily ulicemi Klatovská třída, Sukova a Folmavská.

Rekonstrukce Borské ulice je letošní největší investiční akcí magistrátního odboru investic na území města Plzně. Stavební práce v hodnotě téměř 39 miliónů korun včetně DPH provádí společnost EUROVIA CS. Rozděleny byly do šesti dílčích navazujících etap, první z nich je již skončena a nyní probíhá druhá. Úpravy ovlivňující dopravu potrvají do prosince 2015.

„V rámci stavebních prací dojde k rozšíření komunikace v Borské ulici, budou také upraveny navazující křižovatky, zrekonstruovány chodníky včetně přeložek dotčených inženýrských sítí. Nově bude vybudováno trolejové vedení v Borské ulici, konkrétně v úseku Klatovská až Koperníkova,” uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

„Práce byly naplánovány s ohledem na dopravní vytíženost místa. Jsme si plně vědomi toho, že omezení dopravy v tak frekventované oblasti může způsobit komplikace. Uděláme vše pro to, abychom tyto vlivy zmírnili,” uvedl Jan Muzika, ředitel závodu Plzeň, EUROVIA CS. 

První etapa začala v březnu, její součástí byla rekonstrukce vodovodu v úseku mezi Klatovskou a Němejcovou ulicí. V souvislosti s těmito pracemi byla zrušena parkovací stání v místě pásu přiléhajícím k železniční trati, jinak ale úpravy dopravu v oblasti neovlivnily. 

Součástí druhé etapy, jež odstartovala 13. dubna a potrvá do 15. května, jsou rekonstrukce kanalizace, připojení vodovodu i práce na dotčené komunikaci.  Uzavřen je úsek od Klatovské po Němejcovu ulici, doprava byla odvedena. V těchto dnech startuje frézování vozovky.

„Co se týká linek MHD, tato etapa se jich téměř nedotkne, jen je o zhruba 100 metrů posunuta jedna trolejbusová zastávka ve směru na Borská pole. Uzavírka ale ovlivnila meziměstské linky, ty na Centrální autobusové nádraží nepojedou ulicemi U Trati a Borskou, ale za Mostem Milénia odbočí Prokopovou ulicí, poté Americkou a Tylovou,” uvedl David Malán z odboru investic magistrátu.

Další etapy budou následovat. Třetí je v plánu od 16. května do 30. června, čtvrtá od 1. července do 24. srpna.  V době od 1. července do 24. srpna bude pro individuální dopravu uzavřena klíčová křižovatka oblasti, a sice křižovatka Němejcova - Koperníkova - Borská. Pracovat se bude i na úseku mezi Němejcovou a Chelčického ulicí, tedy ve směru k Techmania Science Center.

V termínu od 1. do 24. srpna dojde k omezení provozu v křižovatce Němejcova – Borská i pro MHD. V tomto období bude navěšováno nové trolejové vedení do křižovatky Němejcova - Borská – Koperníkova a provoz linky č. 16 zajistí hybridní vozy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám