Hlavní obsah

Stavba nové interny v Uherskohradišťské nemocnici pokračuje podle plánu

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba nové budovy interny v Uherskohradišťské nemocnici pokračuje podle naplánovaného harmonogramu. Momentálně stavaři dokončují základovou desku a začínají pracovat na nadzemních částech. Budova by pro pacienty měla být otevřena na podzim příštího roku.

Foto: Jaroslav Březina
Článek

Koncem srpna proběhla betonáž první části železobetonové základové desky, na kterou bylo použito zhruba 400 kubíků vodostavebního betonu.

„Dokončení betonáže základové desky bude provedeno do půlky září. Na již zabetonované části se začíná postupně pracovat na svislých konstrukcích, tedy obvodových stěnách, sloupech, stěnách výtahových šachet a schodišť,” uvedl Ing. Pavel Lečbych, vedoucí odboru řízení projektů a investic Uherskohradišťské nemocnice.

Stavba nové interny je druhou etapou výstavby centrálních objektů. V rámci první etapy vznikl v roce 2014 centrální objekt chirurgických oborů, nyní dostanou nové prostory další obory - obě interny a také dětské oddělení. V nové budově budou mít pacienti k dispozici celkem 141 lůžek (121 interny, 20 dětské), 9 lůžek získá návazná intenzivní péče a 7 dětská JIP.

Pacienti i personál budou mít daleko větší komfort, samozřejmostí jsou jedno a dvoulůžkové pokoje se sociálním zařízením, klimatizace, internet a podobně. Součástí budou také ambulance s čekárnami, objekt bude napojen na centrální objekt chirurgických oborů i na plicní pavilon, čímž dojde k další centralizaci areálu Uherskohradišťské nemocnice. Pacienti nebudou muset na vyšetření venkovním areálem, vše proběhne tzv. suchou nohou, samozřejmostí jsou i provozní úspory.

Nová budova přijde na 296 miliónů korun (bez DPH), z toho je infrastruktura ve výši 13 miliónů hrazena Zlínským krajem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám