Hlavní obsah

Startuje projekt Liberate Life – svobodnější život s hemofilií

Novinky, Pavla Sochůrková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice, ale také na Slovensku, ve Slovinsku, Chorvatsku, Bulharsku a Rumunsku, odstartoval při příležitosti Světového dne hemofilie projekt Liberate Life, který chce lidem s hemofilií ukázat, že mohou žít bez omezení, která tato nemoc přináší. A také jim přinést inspiraci a povzbuzení.

Foto: Liberate Life

Projekt Liberate Life chce lidem s hemofilií a jejich nejbližším ukázat, že mohou žít bez omezení.

Článek

Podstatou projektu je komunikace v digitálním prostředí, motivace a psychická podpora. Liberate Life přináší velké množství informací o tomto onemocnění i možnostech léčby, podaných srozumitelnou formou. A to na liberatelife.cz a facebookovém profilu.

Zároveň dodává povzbuzení, aby lidé s hemofilií ani přes závažné onemocnění neopouštěli své sny a usilovali o splnění cílů, na které už kvůli své nemoci třeba rezignovali. Na stránce najdou rady a tipy rodiče malých dětí s hemofilií, ale i mladí lidé a senioři.

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážení krve. Při této nemoci má tělo omezenou schopnost zastavit krvácení, protože mu v krvi chybí některé srážecí faktory, které jsou k tomu potřeba.

U hemofiliků nejčastěji dochází ke krvácení do svalů a kloubů, které jim způsobuje velké bolesti a pokud se krvácení opakuje, vede k chronické artritidě, nebo dokonce k jejich nepohyblivosti. To je jeden z důvodů, proč je pro hemofiliky vhodnější profylaktická léčba, která pomáhá předcházet krvácení.

(Zdroj: www.liberatelife.cz)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám