Hlavní obsah

Startuje pátá taneční sezóna pod křídly Czech Dance Organization

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože loňská taneční sezóna pro některé tanečníky v tuto chvíli vrcholí účastí na mezinárodních soutěžích, pro jiné právě začíná další – už pátý rok plný tance a soutěží pod křídly největší taneční organizace Czech Dance Organization.

Foto: Petr Krupička
Článek

V sobotu 24. září budou totiž zahájena první kola zemské Taneční ligy 2011/2012 v disco dance a hip hop, a to pro moravské tanečníky v Prostějově a pro české v Ústí nad Labem.

Do Ústí dorazí téměř 550 sólistů, duet a malých skupin z celkem 25 českých klubů. Nejvíce soutěžících zatančí v dětské věkové kategorii. Nejpočetněji zastoupen bude klub AT Studio Domino Praha, který přijede s 80 tanečníky, a Penguins Plzeň s 56 tanečníky. Do Prostějova se chystá přes 450 tanečníků z 26 klubů z celé Moravy. Nejvíce soutěžících dorazí z ostravského Akcentu, celkem 66, a z D2Dance Přerov 60 tanečníků.

Taneční liga je otevřena všem tanečníkům, kteří mají chuť tančit, bavit se a bojovat sami za sebe, v duetu nebo s malou skupinou.

„Jen v loňském roce v lize disco dance bojovalo o svá umístění v žebříčku taneční ligy více než 1700 tanečníků všech věkových kategorií od mini až po dospělé a téměř 1400 hiphopových tanečníků. Body, které potřebovali k přestupu do vyšší ligy nebo dokonce extraligy, mohli získat  v pěti kolech II., III. a IV. taneční ligy Čech nebo Moravy. Metou nejvyšší je samozřejmě extraliga, která měla celkem čtyři kola, letos poprvé budou pouze tři extraligová kola. Street battle, do kterého se loni zapojilo přes 600 tanečníků, pak má dvě extraligová kola,“ vysvětlil stručně systém taneční ligy Jiří Hubený, prezident CDO, o. s., největší taneční organizace v ČR.

A dodal, že vítězové mistrovství republiky, které proběhne počátkem roku 2012 ve všech čtyřech věkových kategoriích, pak celý další rok ponesou nejen mistrovský titul, ale budou také delegováni organizací CDO, aby jako reprezentanti hájili barvy České republiky na mistrovstvích Evropy a světa. Ta jsou pořádána světovou taneční organizací International Dance Organization.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám