Hlavní obsah

Starosta Neubauer ocenil pracovníky Jídelny snů

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jedna z mnoha školních jídelen, ale přesto jiná. Od mezinárodního společenství Slow Food získala ocenění Jídelna snů 2015. Ve velkém a moderním stravovacím provozu připravuje stravu pro žáky základních a mateřských škol a také pro širokou veřejnost. Denně tedy na 700 porcí.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

V Městském obvodu Plzeň 3, na náměstí Míru 4, sídlí 10. školní jídelna Plzeň. Denně vaří z čerstvých surovin, bez použití polotovarů a umělých dochucovacích prostředků. Vedení jídelny dbá především na to, aby kvalita surovin určených pro výrobu byla prvotřídní a čistota provozu perfektní. Tato organizace funguje více než dvacet let a je tedy logické, že prostor jídelny musel projít potřebnou modernizací.  

„K této potřebě přispělo i získání certifikátu Jídelna snů 2015, kterou naše organizace získala od mezinárodního společenství Slow Food. Tento certifikát nás zavazuje nejen připravovat pokrmy zdravě a chutně z čerstvých, místních a sezónních surovin, ale také podporovat kulturu stolování a vést malé strávníky ke správným stravovacím a společenským návykům,” uvedla Olga Süssová, ředitelka organizace.  

Ve spolupráci s interiérovou designerkou vznikla studie a návrh řešení na modernizaci prostoru jídelny a za podpory města Plzně započala její modernizace. Jídelna je vybavena novým a pro školní stravování neobvyklým nábytkem včetně zajímavých dekorativních doplňků. Nechybí ani bylinková zahrádka.  

„Modernizace naší jídelny má pozitivní ohlas u zaměstnanců a všichni jsme měli radost z rozzářených očí a reakce našich malých strávníků v novém školním roce,” dodala Olga Süssová.  

Výjimečnou jídelnu navštívil během prvního školního dne i starosta Městského obvodu Plzeň 3 Radislav Neubauer a předal kolektivu zaměstnanců ocenění.  

„Jsem rád, že se v našem obvodu nachází gastronomické zařízení, které prosazuje do stravovací kultury místní produkty a domácí odrůdy plodin a klade důraz na kvalitu surovin, přípravu pokrmů a zdravý životní styl. Obzvlášť mě těší, že se jedná o školní jídelnu,” řekl Radislav Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám