Hlavní obsah

Staré Hrady zvou na tradiční Valdštejnské slavnosti vína

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční jarní slavnosti vína za účasti vévody Albrechta z Valdštejna se na hradu a zámku Staré Hrady uskuteční v sobotu 13. dubna. Nabídnou vojenskou přehlídku, souboje královských mušketýrů i vinný jarmark. Letos poprvé představí budoucího vévodu Albrechta z Valdštejna, kdy mu bylo deset let.

Foto: Staré Hrady
Článek

Albrecht z Valdštejna, celým jménem Albrecht Václav Eusebius z Valdštejna, se narodil roku 1583 v Heřmanicích (zemřel 1634 v Chebu).

"Poprvé na Starých Hradech uvidíte Albrechta z Valdštejna, budoucího vojevůdce a generalissima císařských vojsk ve věku jeho 10 let s celou jeho družinou a osobní gardou. Po jeho boku bude strýc budoucího vévody - hofmistr Adam z Valdštejna, dále Jeho Eminence, kardinál František z Ditrichštejna a královští mušketýři. Ti všichni budou hosté Oldřicha Desideria Pruskovského z Pruskova, tehdejšího majitele hradu a zámku Staré Hrady. Při vystoupení budou mušketýři střílet z mušket, bude se rovněž pořádat vinařské klání o nejlepší víno," uvedla majitelka hradu a zámku Petra Suková.

Reklama

Výběr článků

Načítám