Hlavní obsah

Staré Hrady nabízejí o jarních prázdninách Dračí pohádkové prohlídky

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Starých Hradech je o jarních prázdninách pro školáky, předškoláky i dospělé připravena spousta pohádkových zážitků při Dračích čarodějných pohádkovým prohlídkách. Čeká na ně na 250 pohádkových bytostí - skřítků, vodníků, čertíků, draků, čarodějnic a princezen.

Foto: Staré hrady
Článek

První písemná zmínka o tvrzi Stará je z roku 1340 v závěti Arnošta ze Staré. Nynější kamenný hrad s kaplí vybudoval nejmladší syn Arnošt ze Staré Vilém. S přestavbou původní gotické tvrze na renesanční zámek, největší a nejkrásnější stavbu celého kraje, začal Jiří Pruskovský z Pruskova roku 1573.

Objekt dnes nabízí prohlídkové okruhy věnované především dětem, i když laskavou pohádku a humor ocení i dospělí.

„V období jarních prázdnin od 27. února do 2. března je otevřeno vždy ve čtvrtek, pátek, sobotu a neděli, od 10 - 17 hodin. Pro malé i velké návštěvníky máme připraveny dvě prohlídkové trasy: Do pohádek čaroděje Archibalda I (průvodcem jsou pohádkové bytosti - krásné princezny, veselé čarodějnice, udatní rytíři nebo moudří čarodějové) a Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, kam se vydáme zachránit princeznu Laskonku před draky. Rodiče potěší návštěva expozice Jak se žilo za císaře pána F. Josefa I., legenda o templářích a ochutnávka pravé Starohradské medoviny,” pozvala na Staré Hrady majitelka objektu Petra Suková.

Reklama

Výběr článků

Načítám