Hlavní obsah

Staré filmové šlágry nabídne lázeňskému publiku zpívající herec Jiří Bartoň

Novinky, Robert Rohál

Písničky ze starých českých filmů zazní v pátek 27. září v Lázních Kostelec u Zlína. V pořadu, který měl premiéru loni na jaře a který má už za sebou řadu repríz, účinkuje herec a šansoniér Jiří Bartoň a klavíristka Marie Drkulová.

Foto: Robert Rohál

Jiří Bartoň a Marie Drkulová.

Článek

Komorně laděný pořad, v němž je dán prostor málem zapomenutým písničkovým pokladům, ale i zajímavému a jiskřivému povídání vtipně propojenému s krátkými filmovými dialogy, může mnohé okouzlit, a to nejen filmové fajnšmekry.

Stojí za tím nejen um, sametový hlas a charisma Jiřího Bartoně, který má mimochodem za sebou bezmála dvacetiletou divadelní dráhu a řadu rolí v televizních filmech a seriálech (mimochodem, koncem roku se objeví i v novém českém filmu Promlčeno), ale i dobře zvolené „vymazlené” spojovací texty mezi písněmi.

Také brilantní Bartoňovy monology, které korespondují s texty či tématy mnohých uváděných písní či filmů, vnášejí do pořadu obrovský potenciál.

Vedle skladby Modrá zem z amerického filmu Půlnoční kovboj zaznívají především melodie z českých filmů jako Roztržka, Začít znova, Ztracená tvář, Limonádový Joe, Mučedníci lásky, Lásky mezi kapkami deště nebo Den pro mou lásku.

Diváci ale nepřijdou ani o dvě písně, které v žádném filmu nezazněly, ale do programu je zpívající herec zařadil - je to Suchého písnička Sněhová vločka a šanson Max, který je poctou všem klavíristům z éry, kdy film byl ještě němý.

Začátek hudebního pořadu Staré filmové melodie je stanoven ve 20 hodin a hoteloví hosté mají vstup zdarma.

Další informace https://www.hotel-kostelec.cz/aktuality/stare-filmove-melodie

Reklama

Výběr článků

Načítám