Hlavní obsah

Staň se hercem! je název unikátního projektu Národního divadla moravskoslezského

Novinky, Josef Zajíc

Unikátní projekt nabídne o prázdninách ostravské Národní divadlo moravskoslezské zdarma mládeži mezi 12 a 18 lety.

Foto: Zdroj: NDM

Herecké workshopy v NDM Ostrava.

Článek

Ateliér pro děti a mládež při Národním divadle moravskoslezském přichází s novinkou. V srpnu pozve mládež do dvou letních hereckých škol s názvem Staň se hercem! Během třídenních workshopů se dětem a mládeži budou věnovat zkušení lektoři a profesionální herci.

"Jde nám o to, abychom mladým lidem umožnili přímý kontakt s prostředím a zákulisím divadla, s profesionálními herci. Letní herecké školy budou především o hereckém řemesle a učení se hereckým dovednostem od zkušených profesionálů. Nehledáme však primárně herecké talenty, jde nám o setkání účastníků mezi sebou a navázání vztahu - k divadlu, k sobě navzájem. K účasti zveme všechny mladé lidi, kteří rádi tvoří a objevují nové a nepoznané," vysvětlila vedoucí Ateliéru Tereza Strmisková.

Náplní workshopů budou cvičení zaměřená na rozvoj fantazie a spontaneity či schopnosti partnersky spolupracovat. Dále taneční průprava, akrobacie, žonglování nebo hledání pohybového a hlasového vyjádření konkrétní dramatické postavy. Chybět nebude improvizace, stavba dramatické situace, inscenování dialogu a také beseda s herci o náplni jejich práce či o tom, jak se tvoří nová inscenace.

Workshopy budou probíhat pod vedením zkušených lektorů a pedagogů dramatické výchovy. Spolupracovat budou Tereza Strmisková, Vít Piskala, režisér Bedřich Jansa, herci a umělci NDM - například Renáta Klemensová a Jiří Krupica z Divadla loutek Ostrava.

Dva třídenní workshopy proběhnou ve zkušebně Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě v termínech 12. do 14. srpna pro věkovou kategorii 12-15 let, v termínu od 19. do 21. srpna pro věkovou skupinu 15-18 let. Lektorské dny trvají od 10 do 16 hodin s pauzou na oběd. Workshopy jsou bezplatné díky podpoře statutárního města Ostrava.

Přihlášku i další informace je možno získat na e- mailu: atelier@vasedivadlo.cz či na webu: http://www.ndm.cz/cz/stranka/145-stan-se-hercem-letni-herecka-skola-pro-mladez.html

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám