Hlavní obsah

Srpnová Noční prohlídka hradu Malenovice se blíží – brána se otevře již ve 20 hodin

Novinky, Blanka Kovandová

Letos podruhé a naposled se otevře brána zlínského hradu v Malenovicích návštěvníkům po setmění. Oblíbená Noční prohlídka je naplánována na sobotu 17. srpna od 20 do 22 hodin.

Foto: Archív MJVM

Návštěvníky čekají půvabné tanečnice

Článek

„Červencovou prohlídku si nenechalo ujít přes šest stovek návštěvníků, tak věříme, že srpnová prohlídka bude stejně úspěšná – počasí by nám i tentokrát mělo vyjít na jedničku, takže se příchozí opět mohou těšit na bohatý doprovodný program,“ pozval všechny noční návštěvníky kastelán hradu Luděk Bubeník.

Noční prohlídky na malenovickém hradě jsou unikátní v tom, že návštěvník si všechny přístupné prostory může procházet sám, bez průvodce i bez časového omezení. Na různých místech na něj přitom čeká doprovodný program.

Příchozí tak čeká bubnování se skupinou MoNimba, dramatické šermířské souboje a klání šermířů Berendal i závan orientu s tanečnicemi Belly Delly. Jemné středověké tanečnice obsadí krásný malovaný sál a v salonku bude trávit klidnou siestu celá barokní rodina. Přístupná bude i nová expozice Zvířata na Zemi a člověk.

„Novinkou oproti minulým nočním prohlídkám je posunutí začátku akce. Brána hradu se otevře již ve 20 hodin. Je to vstřícný krok pro rodiny s dětmi, pro které bylo čekání na pozdější čas náročné. Zato vstupné držíme stále stejně příznivé – dospělí zaplatí 60 korun a děti od 6 do 15 let pak třicet korun,“ uvedla Hana Čubanová z pořádajícího Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které má hrad ve své správě.

Připraveno bude i občerstvení - stánek s klobáskami, bramboráky, vařenou kukuřicí, pivem i limonádou v předhradí a nápojové a svačinkové automaty v pokladně hradu.

Reklama

Výběr článků

Načítám