Hlavní obsah

Sportovní in-line areál v Ostravě už nabízí tři kilometry kvalitních drah (a nejen to)

Novinky, Josef Zajíc

První část Sportovního in-line areálu U Cementárny v Ostravě byla otevřena v září 2014. V pátek 29. června byla slavnostně otevřena II. etapa areálu, která byla zahájena loni v září. Spojením obou areálů vzniklo nové víceúčelové sportoviště. Nabídne vyžití v různých sportech včetně tenisu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 29.6.2018 II. etapa sportovního areálu U Cementárny je dokončena.

Článek

Oba areály nabídnou bruslařům dohromady 3000 metrů kvalitních in-line drah, včetně závodní klopené dráhy na 200 metrů. Všichni návštěvníci budou mít k dispozici volně přístupné boxy a sociální zařízení včetně sprch. Součástí areálu je prodejna, půjčovna a servis sportovních potřeb. Občerstvení nabídne bistro s vnitřním i venkovním posezením. Pro hráče tenisu jsou připraveny šatny.

„Do oblasti sportu dáme v letošním roce téměř 590 miliónů korun. Z investičních akcí v oblasti sportu je určitě největší právě dokončená druhá etapa in-line dráhy areálu U Cementárny za 99 miliónů korun. Jsem rád, že areál bude sloužit sportovcům i veřejnosti celoročně včetně možnosti zimního běžkování, a věřím, že bude lákat k návštěvě i mimoostravské zájemce,” řekl při slavnostním otevření náměstek primátora pro sport a školství Vladimír Cigánek.

Technické parametry II. etapy Sportovního areálu U Cementárny:

Zázemí         

Celková plocha 342 metrů čtverečních, v objektu je restaurace s vnitřním posezením i terasou, prodejna, půjčovna a servis sportovních potřeb, pro hráče tenisu šatny se sprchami, pro návštěvníky areálu jsou určeny skříňky na úschovu a sociální zařízení.

In-line dráhy

Délka 1596 metrů, po celé délce 4 m široké, členité.

Skatepark

Celková plocha 1600 metrů čtverečních, tvarovaná monolitická železobetonová deska, překážky jsou z hlazeného betonu, skatepark je osvětlený.

Parkour

Celková plocha 600 metrů čtverečních, stavebnicový systém překážek a prvků má stěnové a trubkové prvky (ocel, beton).            

Tenisové kurty

Celková plocha 2592 metrů čtverečních, 4 tenisové kurty s umělým povrchem, 2 kurty jsou osvětlené. 

Parkoviště

V místě příjezdu k I. etapě je umístěno nové parkoviště s kapacitou 108 parkovacích míst + 6 pro ZTP, u zázemí areálu II. etapy je 41 + 4 parkovací místa, celkem 199 parkovacích míst.

Komunikace a chodníky

II. etapa je doplněná příjezdovou komunikací až k zázemí areálu. Chodníky propojují jednotlivá sportoviště. Podél chodníků jsou odpočinkové zóny s lavičkami a odpadkovými koši. 

Jedinou placenou službou v areálu jsou oplocené kurty na tenis s profesionálním povrchem Courtsol Comfort - certifikováno ITF - se střední tvrdostí povrchu.

V první etapě byly vybudovány tři dráhy pro in-line bruslení v délkách 200, 400 a 800 metrů. Dětské hřiště s herními prvky, víceúčelové hřiště s asfaltovým povrchem, objekt zázemí se sociálním zařízením. Odhadovaná návštěvnost v roce 2017 se pohybuje okolo 180 tisíc lidí. Náklady na první etapu byla 50,5 miliónu korun, z toho 27 miliónů korun bylo z integrovaného operačního programu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám