Hlavní obsah

Spolupráce kadaňských středních škol s univerzitou se daří

Novinky, Tomáš Oršulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolupráce středních škol s vysokými školami je v Kadani na vysoké úrovni. Univerzita J. E. Purkyně jako jediná veřejná vysoká škola v regionu je významným partnerem kadaňských středních škol. Díky skvělé spolupráci se daří rozvíjet vzdělávací i projektovou spolupráci.

Foto: Tomáš Oršulák
Článek

Kadaňské střední školy zastoupené Gymnáziem a Stavebkou (SOŠS a OA Kadaň) ve spolupráci se Sociálně-ekonomickou fakultou a Přírodovědeckou fakultou Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem připravily projekty na podporu moderních technologií a inovací ekonomicko-manažerských dovedností ve výuce mladých středoškoláků. Oba projekty byly velmi dobře ohodnoceny a od poloviny září letošního roku započne jejich řešení, které v sobě obnáší i dodání 40 tabletů a notebooků pro pedagogické pracovníky obou škol. Učitelé tak stejně jako jejich žáci začnou držet krok s využíváním nejmodernějších technologií.

Pro gymnázium to není první setkání s dotykovými technologiemi, protože v minulých letech bylo jednou z 12 vybraných škol v České republice, které testovaly využití tabletů v běžné výuce čtyř předmětů.

Gymnázium v Kadani ve spolupráci s již zmíněnou Sociálně-ekonomickou fakultou připravují další projekty tentokrát na spolupráci s norskými univerzitami. Zároveň je gymnázium od minulého školního roku v síti partnerských škol univerzity tematicky zaměřených na podporu přírodovědných a technických oborů.

Spolupráce středních škol s univerzitou započatá v roce 2013 díky návštěvě rektora univerzity na oslavách gymnázia tak začíná přinášet první skvělé výsledky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám