Hlavní obsah

Spolek DMO Pobyty má za sebou nezapomenutelný velikonoční pobyt v Liberci

Novinky, Kateřina Maxová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klienti organizace DMO Pobyty se se svými asistenty o velikonočních svátcích (24. až 28. března) zúčastnili pobytu v Liberci, kde byli ubytovaní v jednom z domů Jedličkova ústavu. Ubytování plně vyhovovalo potřebám všech klientů na vozíku.

Foto: Kateřina Maxová
Článek

„Rádi bychom pochválili především velké prostory pro manipulaci s vozíky, taktéž uzpůsobené toalety a koupelny i pokoje s polohovacími lůžky a samozřejmě milý a ochotný personál zařízení,“ hodnotí prostředí pobytu jedna z asistentek.

Všechny čekal během velikonočního víkendu bohatý program. Rehabilitace v bazénu, barvení velikonočních vajec a různé jiné výtvarné tvoření. „I přes to, že nám ze začátku počasí moc nepřálo, navštívili jsme velikonoční trhy a technické muzeum,“ uvedl jeden z klientů.

Mezi účastníky zavítal také vzácný host, náměstek hejtmana Středočeského kraje Karel Horčička. S klienty si povídal o tom, co je trápí. Řeč byla například o problematice dopravy či lázeňství.

V neděli celá skupina vyrazila na výlet do liberecké zoo. Večer pak organizátoři uspořádali táborák s opékáním buřtů. „Krásně jsme si zazpívali a jak je naším zvykem, každý účastník pobytu zhodnotil, jak se mu ten víkend líbil,“ popisuje jeden z klientů.

Všichni děkovali samozřejmě nejvíce předsedkyni Katce Maxové, jak skvěle tento pobyt zorganizovala. Dále jako obvykle patří velký dík zejména dobrovolným asistentům, kteří se o klienty 24 hodin starali. A jízda s klienty na vozících po kopcovitém Liberci je o to náročnější. Kromě práce s klienty museli asistenti tentokrát třeba i umývat nádobí po jídle, protože nebyl k dispozici personál kuchyně. Jídlo se dováželo.

„V neposlední řadě děkujeme také firmě Help Centrum za zapůjčení kompenzačních pomůcek, a jmenovitě Heleně Šádkové z Help Centra, která pomohla nejen s organizačními záležitostmi, ale i na samotném pobytu coby jedna z asistentek,“ doplnila předsedkyně spolku Katka Maxová.

Naším dalším, velkým cílem je uspořádání pobytu v zahraničí, ideálně u moře. Organizace takové pobytu pro lidi s těžkým postižením a velikým omezením pohybu je však náročná, a závislá mimo jiné i na financích. Proto intenzivně sháníme sponzory, díky kterým bychom mohli tento pobyt uskutečnit, a umožnit tak našim handicapovaným klientům vidět moře. Pro většinu z nich by to bylo poprvé v životě.

Veškeré informace a aktuality z činnosti spolku najdete na webu www.dmopobyty.cz a také na Facebooku DMO POBYTY z. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám