Hlavní obsah

Společnost pro obnovu mariánského sloupu má nového předsedu

Novinky, Karel Kavička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grémium Společnosti pro obnovu mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze zvolilo 18. října svého nového předsedu.

Foto: Karel Kavička

Záběr z jednání Grémia

Článek

V pondělí 18. října se konalo v Praze řádné zasedání Grémia Společnosti pro obnovu mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Předseda podal zprávu o činnosti v jubilejním roce 20. výročí založení Společnosti.

Bylo projednáno stanovisko České biskupské konference, která zveřejnila svou podporu obnově mariánského sloupu na počátku tohoto roku. Důležitým bodem byla příprava vědecké konference a odklad termínu jejího konání  na rok 2011. 

Akademický sochař Petr Váňa, pozvaný do jednání jako host, podal zprávu o postupu prací na výrobě jednotlivých dílů sloupu.

V závěru jednání přijalo Grémium rezignaci dlouholetého předsedy, akademického sochaře Jana Bradny na tuto funkci. Jan Bradna vedl Společnost 15 let. Za jeho vedení byly řešeny odborné problémy, týkající se výroby architektonických částí i sochařské výzdoby sloupu. Grémium vyslovilo Janu Bradnovi poděkování za jeho dlouhodobou činnost ve prospěch Společnosti a požádalo ho o pokračování v práci v Grémiu. 

Pak proběhla volba nového předsedy. Zvolen byl stávající místopředseda Společnosti Václav Dajbych.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám