Hlavní obsah

Společnost českých skladatelů přijala do svých řad novou členku Simonne Draper

Novinky, Tomáš Kopečný

Společnost českých skladatelů posílila své řady o novou členku, skladatelku Simonne Draper. Ta se od tohoto podzimu zapojila do činnosti organizace, jejímž posláním je podporovat soudobou hudbu svých členů, organizovat jednotlivé koncerty a festival Dny soudobé hudby.

Foto: Simonne Draper
Článek

Dalším cílem Společnosti českých skladatelů je usilovat o aktivaci dětí a mládeže v oblasti klasické hudby. Společnost českých skladatelů má v současné době okolo 100 členů.

„Přijetí do Společnosti českých skladatelů si velmi vážím a vnímám ho jako další směr v mé hudební dráze. Společnost má mnoho aktivit, které považuji za velmi přínosné pro podporu klasické hudby a nás hudebníků. Líbí se mi i myšlenka neomezovat se pouze na pořádání členských koncertů a festivalů, ale zapojovat do vystoupení i děti a mládež a snažit se v nich již od útlého věku probouzet lásku k tomuto druhu umění,“ uvedla skladatelka Simonne Draper.

Společnost českých skladatelů Praha (SČS) je profesní organizace sdružující české, moravské a slezské skladatele vážné hudby působící na území ČR i v cizině. Od roku 1990 je jedním ze zakládajících členů Asociace hudebních umělců a vědců (AHUV).

Hlavní činností SČS je pořádání veřejných koncertů z tvorby jejích členů. Od roku 1990 jako hlavní pořadatel, organizátor a garant zabezpečuje festival Dny soudobé hudby, dále pořádá tzv. Jubilantské koncerty a rovněž koncerty nazvané Skladatelé dětem – děti skladatelům, v rámci nichž pražské i mimopražské ZUŠ spolupracují s jednotlivými autory a podílí se na celkovém uvedení vybraných skladeb.

Simonne Draper studovala kytaru u prof. Milana Tesaře na konzervatoři J. Ježka v Praze. Již v minulých letech slavila úspěchy na mezinárodní soutěžní scéně. V roce 2014 postoupila jedna z jejích skladeb do finále mezinárodní skladatelské soutěže The United Kingdom Songwriting Contest, v roce 2015 získala nominaci na vítěze v The American Songwriting Awards v kategorii klasická hudba a v roce 2016 vyhrála mezinárodní festival, který se konal v USA, The Hollywood Songwriting Contest v kategorii klasická hudba se skladbou Finesa 2015.

V současné době připravuje nový projekt - prezentaci skladeb pro The Composers Festival, který se bude konat ve městě Hastings na jihu Anglie v roce 2018. Je členkou kytarového tria Klasika Guitar Band spolu s Patrikem Henelem a Davidem Wurczelem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám