Hlavní obsah

Společenský večer Domova Paprsek již počtvrté rozdával radost

Novinky, Bára Haušková

Na šest desítek organizací a firem podpořily 4. Společenský večer Domova Paprsek Olšany pro osoby se zdravotním znevýhodněním. Tanec, zábava, spousta dárků přinesly v pátek 20. listopadu všem zúčastněným dobrý pocit z příjemně stráveného večera. Pro lidi v běžném životě jde o obvyklou zábavu, pro obyvatele Domova Paprsek jde o událost roku.

Foto: Bára Haušková

Zahájení společenské události roku Domova Paprsek v Olšanech je v rukou zdejších uživatelů.

Článek

Letos se večer nesl ve znamení škrabošek. Uživatelé zařízení se tak každoročně mohou setkat s obyvateli okolních obcí, zatancovat si a vyhrát dárky v tombole. „Na akci se bavili nejen chlapci z Olšan, ale přijeli je navštívit i další hendikepovaní z Domova Sněženka v Jeseníku, ze Šebetova, ze zařízení Vincentinum Šumperk a z Pomněnky Šumperk,“ uvedla ředitelka MAS Horní Pomoraví Renata Baslerová s tím, že letos dorazily do Olšan tři stovky návštěvníků.

Na programu se každoročně podílí i samotní uživatelé z Domova Paprsek, kterým patřilo zahájení vystoupením na bubny Jambee. Velký úspěch sklidila i taneční choreografie seskupení Šlapeto. Nově zpestřily večer světelná a ohňová show.

Součástí večera se stalo předávání certifikátů značky JESENÍKY originální produkt® novým držitelům. „Překvapila nás atmosféra akce. To, jak se zde lidé baví, jsou srdeční a nadšení,“ pochválila organizátory čerstvá držitelka značky Dana Rygarová.

„Důležitá je bohatá tombola sestavená tak, aby každý návštěvník si z akce odnesl nějakou drobnost i hodnotnější dárek. Ta radost je nefalšovaná a pro nás jako organizátory je podstatné, abychom se o to postarali. Samozřejmě, že by to bez dárců a sponzorů nešlo a za to jim patří obrovský dík,“ poznamenala Baslerová. Prostory pro akci zdarma poskytla papírna v Olšanech.

Vstupné na společenskou událost je dobrovolné. Letos se vybralo zhruba 15 tisíc korun. Částku získá Domov Paprsek. Olšanské zařízení pro osoby se zdravotním znevýhodněním poskytuje sociální péči osobám s mentálním a kombinovaným postižením. Funguje rezidenčně s celoročním pobytem v obci Olšany v regionu okresu Šumperk, kapacita domova činí 65 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám