Hlavní obsah

Špičkoví hudebníci z Paříže a nadšení amatéři připravují benefiční koncert pro klienty Naděje

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní prázdninová škola gospelů pořádaná ve Zlíně vyvrcholí v pátek 10. července v Kongresovém centru benefičním koncertem, jehož výtěžek bude věnován zlínské pobočce dobročinné organizace Naděje, které pomůže k zakoupení speciálního zvedáku pro nepohyblivé klienty.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Koncert Duše zpívej

Článek

Tradice gospelových kurzů ve Zlíně vstupuje do 5. ročníku. V průběhu jednoho týdne padesátka nadšených pěveckých amatérů nacvičuje repertoár složený z gospelových písní a spirituálů pod vedením zkušených lektorů.

Letos se nácviku ujal fenomenální pianista Roland Cham, rodák z Guadeloupe, který žije a tvoří v Paříži a jeho kolega Thierry Fred Francois, rodák z Martiniku, šéf pařížské hudební školy TF Gospel Singers, zkušený lektor gospelů a spirituálů a také basista světově proslulého souboru Golden Gate Quartet.

Nácvik probíhá díky podpoře statutárního města Zlína ve  Zlínském klubu 204, který poskytuje zpěvákům skvělé podmínky. Organizaci letního gospelového zpívání má na starost občanské sdružení Duše zpívej.

„Letní kurzy sborového zpěvu přinášejí dvojí užitek. Přinášejí potěšení ze společného zpěvu jeho účastníkům, kteří  se po týdnu intenzivního cvičení představí veřejnosti na nezapomenutelném koncertu. Výtěžek z koncertu spolu s příspěvky sponzorů bude poskytnut zlínské pobočce Naděje. Spojujeme tak duševní rozvoj jednotlivců s kulturou a pomoci potřebným,” uvedla předsedkyně občanského sdružení Duše zpívej Marta Urbanovská.

Závěrečný koncert je připraven na pátek 10. července. Stejně jako v minulém roce proběhne od 18 hodin v moderním zlínském Kongresovém centru. Kromě gospelových písní a spirituálů koncert oživí vystoupení dětí z hudebního klubu Yamaha.

Vstupenky budou k dispozici v pokladně před začátkem vystoupení. Pro Zlín to bude zcela jistě top akce pátečního večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám