Hlavní obsah

Špičkoví čeští i světoví jezdci se prohnali Prahou

Novinky, Martin Hůle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. září Praha zažila notnou dávku adrenalinu, konal se zde 1. ročník městského závodu Prague Downtown.

Foto: Martin Hůle
Článek

Jezdci po urputných bojích zdolali celkem náročnou trať, plnou umělých i přírodních překážek. Jeli z Petřínského parku přes Strahovský klášter a svou jízdu zakončili na Pohořelci, kde na ně čekal dav fanoušků.

Závodilo se ve dvou kategoriích, Downtown a MTB Dirt.

Závod kategorie Downtown byl opravdu na ostří nože a záleželo na každém, jaký zvolí rám, odpružení, pneumatiky, na kterých závisel hlavní podíl úspěchu, jelikož bylo třeba držet pevnou stopu v přejezdech z hlíny na štěrk. Na tomto úseku některé jezdce čekal pád, ale naštěstí nikdo nebyl zraněn. 

Co se týká výsledků, rozestupy mezi prvními třemi jezdci nepřesáhly 15 desetin sekundy. První ale může být jen jeden a tím se stal Němec Johannes Fischbach. Druhé místo na "bedně" získal Čech Tomáš Slavík a bronzovou medaili získal jezdec z Nového Zélandu Matt Walker.

Tomáš Slavík, který dojel jen o  0,07 sekundy za prvním, komentoval svou jízdu: „Jsem moc spokojenej s druhým místem. Ale uvědomuji si malé chybky v jízdě. Někdy jsem to trochu přetáhl a pak dobrzďoval, a to mě možná stálo zlato.“

Reklama

Výběr článků

Načítám