Hlavní obsah

Spanilá jízda motocyklů Harley-Davidson vedla Orlickými horami

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na akci zvanou Prostřední míle pozval HOG Chapter Hradec Králové majitele strojů Harley-Davidson z celé republiky i ze Slovenska. Přechodným domovem se jim stalo horské středisko Deštné v Orlických horách, odkud také 12. srpna dopoledne vyrazili na spanilou jízdu za poznáním krás Orlických hor.

Foto: Dana Ehlová

Účastnice Prostřední míle.

Článek

Řazení zhruba 120 strojů na start jízdy v centru Deštného si nenechali ujít fanoušci motorismu, kterým zatím nebylo dopřáno zaparkovat naleštěný Harley-Davidson ve své garáži, a bylo se opravdu na co koukat.

Jmenujme jen namátkou Electra Glide, Custom Limited, Road Glide - typů na této, doslova „módní“ přehlídce však viděli její účastníci mnohem víc. Obdiv budily stroje dvoukolové i tříkolové, pozornost lákaly i různé detaily a doplňky naleštěných mašin, samozřejmě pocházející pouze a jen od této legendární značky.

Na jednom z motocyklů nechyběla ani originální a zároveň vše vypovídající cedulka s nápisem „Way to Freedom“ doplněná malým zvonečkem. Ano, značka Harley-Davidson je pro majitele motorek symbolem svobody, určitě také volnosti a radosti, již jízda na naleštěném burácejícím stroji přináší.   

Tento symbol se pak přenáší z generace na generaci. Důkazem toho byl ještě školou povinný účastník, který absolvoval Prostřední míli v Orlických horách na sedadle spolujezdce, když řidítka stroje držel jeho táta. 

Ale zpět na start spanilé jízdy: Bylo 10.30 hodin a Vladimír Kocourek, director HOG Chapter Hradec Králové, dal ostatním v týmu organizátorů do mikrofonu na své helmě pokyn „Vyrážíme!“ Vzápětí začaly burácet motory a dlouhý harleyářský had vyrazil na hřebeny Orlických hor, aby se zastavil v monumentálním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Neratově a pak se vrátil do Alfa resortu v Deštném, který poskytl na dva dny zázemí krásným motorkám a jejich majitelům.

Závěrečné slovo k Prostřední míli, která je již minulostí, patří Zdeně Kocourkové z týmu pořádajícího HOG Chapter Hradec Králové: „Organizačně byla akce náročná až do poslední chvilky. Ale stálo to za to, všichni si to moc užili. Nadchl je kostel v Neratově a řeč o jeho historii od pana faráře.“

Reklama

Výběr článků

Načítám