Hlavní obsah

Soutěž Vinařství roku 2014 již ve čtvrtek bude znát své vítěze

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž Vinařství roku 2014 pozná ve čtvrtek 26. března své letošní vítěze. Ocenění nejlepším tuzemským vinařstvím za jejich práci a úspěchy v uplynulém roce budou předána v rámci slavnostního večera ve Veletržním paláci v Praze.

Foto: Svaz vinařů ČR

Vyhlášení vítězů v loňském roce

Článek

Již ve čtvrtek se jedna z devíti vinařských společností, které se probojovaly až do finále letošního ročníku Vinařství roku, bude radovat ze svého vítězství. 

Mezi nominovanými jsou Vinařství Kořínek, Víno J. Stávek, Vinařství rodiny Špalkovy, Sonberk, Vinařství Vladimír Tetur, Žernosecké vinařství, Vinařství Lahofer, CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice nebo Zemědělské družstvo Sedlec u Mikulova, které i letos soutěžily ve třech kategoriích podle velikosti. Šanci uspět, tak mají opravu všichni. O tom, kdo letos získá hlavní titul, spolurozhodovala i široká veřejnost.

V rámci slavnostního galavečera 26. března v pražském Veletržním paláci, budou oznámeny výsledky i v dalších kategoriích. V průběhu večera budou mít hosté možnost ochutnat nejen vína finalistů, ale také se seznámit s víny z letošní stovky Salonu vín 2015. Večerem provází Marek Eben, s hudebním vystoupením se představí zpěvák Ondřej Ruml a vzdušnou akrobacii předvedou artisté ze skupiny Vertigo.

O vítězích v kategoriích malé, střední a velké vinařství rozhodovala již v polovině měsíce února odborná porota a hlavního vítěze svými hlasy určila veřejnost hlasováním v kategorii „Mediatel Vindemia Publica“. Vítěz hlavní kategorie získá pamětní bronzovou plaketu, ceny od společností E-mince.cz, BS vinařské potřeby a dalších partnerů. Navíc bude uveden do Síně slávy vinařství ČR zřízené v Národním vinařském centru ve Valticích.

Vítěz ceny veřejnosti „Mediatel Vindemi Publica“ obdrží také stylovou cenu symbolizující sklenici na víno z dílny designéra Martina Žampacha a marketingové poradenství a produkty od hlavního partnera společnosti Mediatel, spol. s r. o.

Na rozdíl od jiných vinařských soutěží v ČR je soutěž o titul Vinařství roku postavena na komplexním posuzování vinařských společností – tedy nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství.  

Soutěž vyhlašuje Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za podpory Vinařského fondu ČR, hlavních partnerů Erste Corporate Banking, Mediatel spol. s r. o. a Tesco Stores ČR a.s. Akce je pořádána pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje  JUDr. Michala Haška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám