Hlavní obsah

Soutěž Rozpočti si to! pozná brzy své vítěze

Novinky, Renata Majvaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 27. června proběhne v Praze v Náprstkově muzeu finále již 6. ročníku interaktivní soutěže Rozpočti si to! Týmy základních a středních škol z celé české republiky se sjedou, aby poměřily své schopnosti a znalosti ve finálovém kole. Pořadatelem soutěže je společnost yourchance o.p.s.

Foto: Renata Majvaldová

Vítězné týmy 1. stupně ZŠ z roku 2018

Článek

Smyslem interaktivní soutěže Rozpočti si to! je rozvinout finanční gramotnost účastníků – žáků základních a středních škol, jejich rodičů a učitelů, a to zejména v tématu domácího hospodaření. Soutěž je postavena na hře, která běží v nové webové aplikaci.

V Náprstkově muzeu si děti před odbornou porotou prověří své znalosti v prezentaci své postavy finančně gramotného člověka a vlastní herní rodiny, kterou vytvořily v online části soutěže. Body získané za správné odpovědi pak promění za tzv. chechtáky - měnu soutěže. Závěrem si týmy připraví krátké shrnutí, co nového se při soutěži Rozpočti si to! naučily a co jim hra přinesla.

Letos se do soutěže Rozpočti si to! přihlásilo více než 220 týmů z celé České republiky. Do velkého finále se dostalo 5 týmů z 1. stupně základních škol, 16 týmů ze 2. stupně a 12 týmů ze středních škol. Držme jim palce.

„Smyslem hry je seznámit žáky a studenty s různými vzdělávacími nástroji, díky nimž se mohou rozvíjet v oblasti financí, domácího hospodaření a podnikavosti. Soutěž také u dětí rozvíjí schopnost pracovat s informacemi a učit se různými způsoby včetně schopnosti týmové spolupráce, kreativity a ICT kompetencí,“ popisuje hru Jana Merunková, ředitelka yourchance o.p.s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám