Hlavní obsah

Soutěž o nejlepší valašský recept napíše své čtvrté pokračování

Novinky, Martina Žáčková

Kuchařky a kuchaři si mohou opět zasoutěžit. Spa hotel Lanterna Velké Karlovice vyhlásil již čtvrtý ročník soutěže o nejlepší valašský recept, jehož hlavním tématem jsou tentokrát bylinky.

Foto: Leona Brázdilová

Kuchaři hotelu Lanterna věří, že díky soutěži získají nové inspirativní recepty pro hotelovou kuchyni

Článek

Kuchařky a kuchaři mohou své osvědčené návody zasílat e-mailem na recept@valachy.cz až do 15. srpna.

„Uvítáme recepty na jakékoli krajové speciality, v nichž hrají hlavní či podstatnou roli bylinky a to v pravém i přeneseném slova smyslu. Máme na mysli veškeré byliny či jiné rostlinné suroviny, které lze běžně vypěstovat doma či na zahrádce – od různých druhů koření až třeba po špenát, ale také rostliny, které můžete volně natrhat na našich lukách, třeba kopřivy či medvědí česnek. Konkrétně tyto dvě suroviny v poslední době stále častěji využíváme i v naší hotelové kuchyni, protože pokrmům dodávají zajímavou chuť a přitom patří k našemu regionu. Rádi díky soutěži načerpáme i nové nápady,“ uvedl šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.  

Dosud se uskutečnily tři ročníky soutěže. V prvním mohli lidé zasílat recepty na libovolné pokrmy typické pro valašskou kuchyni bez omezení suroviny. Poté byla soutěž zaměřena na králičí maso a naposledy loni na jehněčí.

„Stejně jako v uplynulých ročnících, i letos vítězný recept představíme veřejnosti při Karlovském gastrofestivalu, jehož šestý ročník se uskuteční 3. až 5. října. Zasilatel vítězného receptu získá pobyt pro 2 osoby v hotelu Lanterna s degustační večeří. Tradiční gastronomii jsme navíc opět propojili s tradiční tuzemskou značkou, takže autoři tří nejlepších receptů obdrží i kuchyňské spotřebiče ETA - hlavní cenou pro vítěze bude domácí pekárna,“ doplnila vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.  

Přihlášené recepty stejně jako loni posoudí kuchaři Spa hotelu Lanterna. Ti také tradičně přihlížejí k názorům hostů, jimž během soutěže průběžně předkládají pokrmy připravené podle vybraných receptů v rámci bufetových večeří. V minulosti takto hosté již dvakrát spolurozhodli o konečném pořadí.

Reklama

Výběr článků

Načítám