Hlavní obsah

Soutěž elektromobilů a plug-in hybridů Tichá cesta odstartuje v Praze 13

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ojedinělá silniční soutěž má název Tichá cesta 2017 a odstartuje ve čtvrtek 21. září dopoledne na Slunečním náměstí před radnicí městské části Prahy 13. Pořádá ji v rámci Evropského týdne mobility Praha 13 s Asociací elektromobilového průmyslu. Odstartuje v 10 hodin.

Foto: Archiv radnice Praha 13
Článek

Pro posádky aut i žáky škol

„Cílem je projet kontrolní body – nabíjecí stanice na území Prahy za daných podmínek, které posádka dostane před startem. Posádkám je určen časový úsek 2 až 3 hodiny. V některých kontrolních bodech čekají jednoduché úkoly. Paralelně bude probíhat druhá část soutěže zaměřená na žáky škol Prahy 13. Ti dostanou k řešení několik úkolů z oblasti elektromobility,” informovala mluvčí radnice Eva Libigerová. 

Soutěže se mohou zúčastnit jen elektromobily a plug-in hybridní vozidla přihlášená k běžnému provozu a výbavou odpovídající platným předpisům. Musí to být vozidla poháněná pouze elektricky, u nichž je energie k pohonu uchovávána v bateriích (tzv. elektromobily) nebo tzv. plug-in hybridy.

V průběhu závodu se bude konat prezentace soutěžních vozidel, firem a organizací působících v oblasti elektromobilního průmyslu. Chybět nebude ani občerstvení a hudba.

Reklama

Výběr článků

Načítám