Hlavní obsah

Soukromé Hanácké muzeum zpřístupní své sbírky

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Tovačově bude opět po roce na konci září na Svatováclavské hody otevřeno soukromé Hanácké muzeum. Jeho majitel a provozovatel Miroslav Navrátil nabízí veřejnosti nostalgické nahlédnutí do doby našich babiček a prababiček.

Foto: Hanácké muzeum

Pozvánka na prohlídku sbírek Hanáckého muzea v Tovačově.

Článek

Návštěvníci si budou moci prohlédnout jedinečnou sbírku dobových šicích strojů, případně si vyzkouší jízdu s obřím pětimetrovým trakařem, který je největší v Česku. Pro štěstí si mohou pohladit obří podkovy.

Vystaveny budou také věci z každodenního života našich předků, dobové nářadí či pomocníci v domácnosti a ojedinělá sbírka budíků.

Pokud máte doma již nepoužívaný nebo nefunkční mechanický budík, tak jej můžete věnovat zdejšímu muzeu. Sbírka již čítá několik tisíc kusů budíků.

Sbírky tovačovského muzea dokumentují život na Hanáckém gruntu a nabízí ohlédnutí do historie. Pro návštěvníky to má být „pohlazení po duši”, pro některé i návrat do dětství.

Hanácké muzeum v Tovačově najdete na ulici Široká 257 a bude otevřeno 27., 28. i 29. září vždy od 9:00 do 17:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám