Hlavní obsah

Souboje šermířů, středověké krčmy a tržiště opanují zámek v Dobřichovicích

Novinky, Daniela Raušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlet do doby šermířů, kejklířů či lukostřelců pořádá agentura Alotria ve spolupráci s městem Dobřichovice. Akce, která se uskuteční v sobotu 7. září, začne v 11 hodin a bude zakončena ohnivou show v 21.30. Poté se na zámku uskuteční muzikálové představení Noc na Karlštejně.

Foto: http://urozeni-rvaci.cz

Plakát akce

Článek

Dobřichovická Alotria je jedním z největších festivalů historického šermu u nás. Letos se pořádá již desátý ročník a kromě mnoha vystoupení šermířů se můžete těšit i na divadlo, tanec, historické tržiště, středověké krčmy, hudbu (zazpívá mimo jiné Betty Cooper z Austrálie), ukázky vaření piva, lukostřelbu, fireshow, ukázky sportovního šermu (USK Praha) a jiný doprovodný program určený pro všechny věkové kategorie včetně těch nejmenších.

Vstupné je pro dospělé určeno na 100 Kč. Mládež platí polovinu a děti do výšky meče mají vstup zdarma.

Letos se zúčastní celkem patnáct skupin historického šermu z nejrůznějších koutů ČR – z Prahy, Nového Města, Brna, Zlína, Teplic, Berouna, Brandýsa nad Labem či Plzně.

Reklama

Výběr článků

Načítám