Hlavní obsah

Souboj generací byl vzorem férovosti

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci galavečera GCF CHALLENGE: Back in the Fight 4 se v oktagonu objevil i aktuálně nejstarší zápasník asociace GCF Ladislav Erdélyi starší.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Bez dvou let padesátiletý muž je zároveň zakladatelem MMA v Příbrami, trenérem KBC Příbram a spoluorganizátorem Back in the Fight 4. Mezinárodní zápas se hned od úvodních vteřin změnil ve skutečnou bitku, jakou mají fanoušci rádi, rány padaly na obě strany bez velké obrany a bylo jasné, že tento souboj nebude trvat dlouho.

Vítězně nakonec skončil pro slovenského zápasníka a o generaci mladšího Daniela Šimka. „Porazil mě výborný zápasník a já musím říci respekt. Je dobrý a vyhrál zaslouženě,” řekl ještě v oktagonu Ladislav Erdélyi do mikrofonu, a vyprodaná hala jeho proslov, kterým vzdal hold svému soupeři, ocenila nadšením.

Jeho slova byla velmi upřímná. Vítěz zápasu o generaci mladší Daniel Šimek mu okamžitě zvedl ruku na důkaz své úcty a celá hala tleskala férovosti MMA. „Chtěli jsme MMA podpořit a přiblížit ho veřejnosti, chtěli jsme, aby se lidé vůči těm, kteří ho dělají, nebo se kolem něj pohybují, zbavili předsudku,” uvedl Erdélyi.

Nutno dodat, že tento cíl se mu jeho zápasem skutečně povedl naplnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám