Hlavní obsah

Sólistka Opery Národního divadla Michaela Zajmi zazpívá v Poličce, na klavír ji doprovodí Pavel Voráček

Novinky, Alena Zavoralová

Mezzosopranistka Michaela Zajmi, sólistka Opery Národního divadla v Praze, která v Zlaté kapličce účinkuje již svoji desátou sezonu a má na svém kontě řadu rolí v českých, německých, francouzských, ruských a zejména v italských operách, vystoupí 24. října v Poličce.

Foto: Michaela Zajmi

Michaela Zajmi

Článek

„Michaela Zajmi se mj. věnuje i písňové tvorbě, která je pro ni důležitým a oblíbeným doplňkem operního žánru. Jejím dvorním pianistou je Pavel Voráček, o jehož virtuozitě se poličské publikum mohlo již několikrát přesvědčit. Oba umělci vystoupí s pestrým programem, který představí známé i méně uváděné, leč o to zajímavější písně Bohuslava Martinů, například „Dvě písně na texty negerské poezie“.

Zcela jistě nadchne také milovníky velkých operních árií od Martinů, Mozarta, Dvořáka či Rossiniho, z nichž každou by bylo možné označit za pověstný zlatý hřeb, byť tím nejblyštivějším bude patrně koloraturní árie Rosiny z opery Lazebník sevillský „Una voce poco fa“,“ informoval Mgr. Jaroslav Novotný, organizátor akce a předseda Spolku NÁŠ MARTINŮ.

„To ale není úplně vše, protože klavírista Pavel Voráček si připravil ještě vlastní hudební překvapení, kterým nepochybně umocní kouzelnou atmosféru celého večera,“ dodal.

Michaela Zajmi a klavírista Pavel Voráček společně představí písňový recitál 24. října od 18.00 hodin v hudebním sále poličského muzea.

Další informace na www.cbmpolicka.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám