Hlavní obsah

Sokolovští karatisté uspěli, ale zlobili se na rozhodčí

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další velký sportovní úspěch si přivezli sokolovští karatisté. Na závodech v Plzni získalo třináct reprezentantů SKP SHODOKAN KARATE SOKOLOV čtyři první, čtyři druhá a stejný počet třetích míst. Radost z cenných kovů však karatistům kalil pocit, že mohli dokázat ještě více.

Foto: Jan Košař

Jeden z nejúspěšnějších sokolovských karatistů Vladimír Vrabec (vpravo) a jeho úder gyaku cuki proti kopu mawashi geri.

Článek

Přes nesporně výborné výsledky nebyl trenér Jiří Jirásek s průběhem soutěže spokojen. „Nechci se vymlouvat na rozhodčí, ale skutečně, nad tím, jaké předváděli výkony, někdy zůstával rozum stát,“ konstatoval.

Výpravu zaskočila především prohra Dana Krhuta, který výborně zacvičenou katou zahájil kategorii mužů a rozhodnutím rozhodčích přesto nepostoupil. Druhým sokolovským zástupcem ve stejné kategorii byl Vladimír Vrabec. Ten postoupil až do finále, které vyhrál, a bral zlato. To mu však nestačilo a další zlato získal v kategorii kumite mužů nad 80 kg.

Bratrovražedný boj se rozpoutal v kategorii kumite mužů do 75 kg. Dva sokolovští borci, Jiří Košař a Sláva Burian se střetli ve finále. Po tuhém boji si zlato nakonec odnesl zkušenější Jiří Košař.

Suverénní vítězství si v kategorii kata starší žákyně 6. kyu a výše připsala Tereza Jůnová a to přes fakt, že věkem patří do kategorie mladších žákyň. V té jí vítězství uniklo jen o vlásek a musela se spokojit s druhým místem. Stříbrné medaile si vybojovaly také Martina Kohárová v kategorii kata ženy a Aneta Peterová s Klárou Chudačikovou a Janou Kuderkovou v kata týmů.

Kadetky Aneta Peterová a Klára Chudačiková se proti sobě bohužel postavily v boji o semifinále. Úspěšnější byla Klára, která nakonec získala bronz. Aneta Peterová si spravila náladu v kategorii juniorek. Po stejně zacvičených kata vystoupila spolu s Martinou Kohárovou na bronzový stupeň. Třetí místo obsadil rovněž Jan Bock v kategorii kumite mužů do 70 kg.

 „Opět bych chtěl poděkovat všem za reprezentaci oddílu na soutěži,“ pochválil své svěřence na závěr trenér Jiří Jirásek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám