Hlavní obsah

Šohaji zakončí letošní Barchan

Novinky, Jirka Prokeš

Historická slavnost Barchan, kterou každoročně ožívá na celý víkend Jemnice, se blíží. Jak už se stalo obnovenou tradicí, tak bude i opět letos pokračovat do pozdních pondělních hodin.

Foto: Šohaji

Malá slovácká dechová kapela vystoupí v Jemnici v pondělí 18. června 2018

Článek

I letos se Pondělní výlet bude konat v zámeckém areálu. V pondělí 18. června od 16 hodin zde vystoupí slovácká kapela Šohaji. Tato kapela poprvé svým posluchačům zahrála v dubnu 2005 v Mladoňovicích u Jemnice.

Pro představení si kapela vymyslela tuto říkanku: „Pěkná písnička se nese po kraji? Tak to jistě někde hrají Šohaji. Jsou to všechno švarní hoši i když s věkem je to horší. Když však fouknou do trumpety, baskřídlovky, tubičky, s harmonikou zaladí to, řádí všechny babičky. Dědečci se taky přidaj, a k nim kluci i holky. Společně si zatancujou valčíky i polky. Mají také galánečku, ta vám pěkně zazpívá, má barevnú sukénečku a z koštýřa nalívá. Nezpívá však nikdy sama, bývaj na to vždycky dva, svůj zvučný hlas představí vám, šohaj Libor od Brna. Byť nemají klárinety, buben ani estrubky, lidičky vždy spokojení odcházejí z hospůdky.“

Předprodej vstupenek na toto vystoupení probíhá v TIC Jemnice. Vstupenky z předprodeje zároveň slouží jako kupón na nápoj zdarma. Vstupenky bude možné zakoupit i na místě v den konání. V případě deště se koncert uskuteční v jemnickém kinosále.

Po 18. hodině se na pódiu u zámku vystřídá oblíbené znojemské duo Vasr Band, které zpříjemní pondělní večer klasickými zábavovými hity. U tohoto vystoupení vstupné není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám