Hlavní obsah

Sněhové království na Pustevnách představí další ledové sochy

Novinky, Marcel Vašut

Čtrnáctý ročník Sněhového království na Pustevnách se uskuteční o víkendu 14. a 15. ledna. Návštěvníci tu budou mít možnost setkat se s výstavou ledových soch.

Foto: Marcel Vašut

Sněhové království na Pustevnách

Článek

Případná návštěva Beskyd v okolí Rožnova pod Radhoštěm může být v polovině ledna spojena s jedinečnou akcí na Pustevnách. O víkendu 14. a 15. ledna se tu totiž uskuteční již 14. ročník Sněhového království na Pustevnách. I letos se, jak už je tradicí,  představí profesionální výtvarníci, kteří tu budou vytvářet ledové sochy. Navíc přibude jedna novinka - o týden později bude na programu finále soutěže škol.

Sedmnáct uměleckých děl

Jak informoval Miroslav Hrabal, organizátor akce, v letošním roce vznikne celkem 17 soch – 11 soch profesionálů, plus následující víkend – 6 soch školních týmů.

Sněhové sochy budou vytvářet až čtyřčlenné týmy ze sněhových válců průměru 3 metry, výška 3 metry, o objemu 22 metrů krychlových a hmotnosti 11 tun. Ledové sochy se tvoří z 20 kusů ledových bloků o celkové hmotnosti až 1000 kg, a vytvářejí je dvoučlenné týmy. Školní týmy mohou mít maximálně 10 členů (dětí) plus doprovod 2 dospělé osoby, které ale nesmí na soše fyzicky pracovat.

Celý program nejdete zde: Turistické informace z Rožnova

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám