Hlavní obsah

Sněhová nadílka zkomplikovala ve čtvrtek na Zlínsku život hlavně řidičům

Novinky, Leona Roháčková

Zasněžené a namrzlé komunikace byly ve čtvrtek na Zlínsku příčinou řady dopravních nehod. Po silnicích se klouzaly osobáky, autobusy i kamion. K velké úlevě záchranářů si ledovka nevybrala žádnou smrtelnou daň, v nemocnici skončili tři lidé.

Foto: HZS ZLK
Článek

K první dopravní nehodě vyjížděli hasiči do Rožnova pod Radhoštěm krátce po půl druhé odpoledne. V ulici 5. května došlo k čelní srážce dvou osobních aut. Mimo hmotné škody naštěstí nedošlo k žádnému zranění, jedné z řidiček, který byla v šoku, poskytla lékařskou pomoc posádka zdravotnické záchranné služby.

O pár minut později vyjížděli hasiči znovu, tentokrát ve Vsetíně. Naštěstí je čekalo jen vyproštění Renaulta Twingo, který po sjetí ze silnice uvízl tak, že se silou vlastního motoru nebyl schopen dostat zpět na komunikaci. 

Hrozivěji vypadalo prvotní hlášení o nehodě autobusu u Zlína, který byla hasičům ohlášena jen minutu před 15. hodinou. Po příjezdu na místo k velké úlevě zjistili, že katastrofa se nekoná. "Autobus sjel do příkopu a bránil provozu. Na silnici jsme ho dostali až pomocí jeřábu," uvedl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil. Čtyři desítky cestujících vyvázly bez zranění a na místo určení je dopravil náhradní spoj.

K další dopravní nehodě, která částečně blokovala komunikaci, došlo po patnácté hodině u Mladcové. Střet osobního vozidla a dodávky se naštěstí obešel také bez zranění osob, byla poskytnuta pouze posttraumatická pomoc řidičce jednoho z vozidel. 

O půl čtvrté odpoledne havarovala dodávka mezi Boršicemi u Blatnice a Slavkovem. Mimo poničeného vozu si nehoda vyžádala pouze jedno lehké zranění.

Druhý autobus, jehož řidič požádal hasiče o pomoc, zkomplikoval dopravu na křižovatce ulic Pasecká a Klabalská ve Zlíně. Kolos, který byl naštěstí bez cestujících, kvůli náledí zablokoval část komunikace. K jeho vytažení zpět na silnici stačil tentokrát naviják zásahového vozu.

K vážnější situaci došlo po šestnácté hodině v Pozděchově. Plně naložený kamion po smyku uvázl na oplocení jednoho z domů a hrozilo jeho převrácení. Soupravu musel vyprostit hasičský jeřáb.

V šest večer pak zasahovali hasiči u Starého Hrozenkova, kde se převrátilo na střechu osobní auto. Tři pasažéři skončili v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám