Hlavní obsah

Smyčcové trio Inflagranti se představuje se zbrusu novým programem

Novinky, Ivana Kvasnicová

Dívčí smyčcové trio Inflagranti si v letošním roce přichystalo pro své fanoušky zbrusu nový program s hostem Václavem Noidem Bártou. Trio Inflagranti nahrávalo smyčce v jeho hudebních projektech (skladby, videoklipy), kdy Noid skládá nejen pro sebe, ale pro mnoho dalších kolegů v českém prostředí.

Foto: Inflagranti
Článek

Slavné melodie z klasiky, rocku i popu zazní v úpravách pro elektrické smyčce. „Naše elektrické smyčcové trio Inflagranti jsme založily v roce 2004. Hrajeme naše úpravy skladeb a písní, které máme rády, a které nás baví hrát. V roce 2005 nám u společnosti Universal music vyšlo naše debutové album s názvem Rockmantica,“ uvedla Markéta Muzikářová.

V roce 2009 vydalo smyčcové trio druhou desku s názvem RESTART. „Bez předsudků k žánrovým kategoriím jsme si na něj opět vybraly velké a krásné melodie, které máme nejen samy rády, ale líbí se i vám, našim posluchačům. Záměrně jsme Skladby Bacha nebo Vivaldiho přetvořily tak, aby zněly jako by byly napsány pro rockový či taneční festival, a písničky od kapel Metallica, Europe nebo Queen jsme umírnily naopak pro filharmonickou síň,” dodala Markéta Muzikářová.

Od té doby absolvovalo smyčcové trio spousty festivalů i samostatných koncertů po celé ČR i v zahraničí. Kromě koncertů tria (dvoje elektrické housle a violoncello) je lze slyšet na koncertech s celou doprovodnou kapelou.

„Naše doprovodná kapela se zrodila z potřeby odklonit se od elektroniky a pustit se víc do tvrdšího zvuku. A to bez živých bicích a baskytary nelze. První formace se narodila v lednu 2009 a historicky první koncert jsme absolvovali společně v dubnu 2009 v pražském klubu Futurum, jako předkapela španělské legendy Soziedad Alkoholika. Byl to nářez,” doplnila Markéta Muzikářová.

Jeden speciální koncert natočilo smyčcové trio na DVD a pojmenovalo ho Brioso. Jde o nahrávku koncertu z podzimu 2009, a to právě s doprovodnou rockovou kapelou a speciálními hosty zpěváky Petrem Mukem, Petrem Kolářem a Petrem Bendem. Za tento nosič obdržela skupina ocenění Zlatá deska za prodej více než 13 000 kusů DVD. Následovala vánoční deska s názvem Christman Symphony s doprovodem velkého Symfonického Orchestru, kde se poprvé objevuje v jedné písni i Marián Vojtko.

Od roku 2012 pořádá skupina velké koncertní turné po celé České republice. Vánoční koncerty, koncipované spíše akusticky, v kombinaci s doprovodnou kapelou nechávají vzniknout další zajímavé verzi Inflagranti stylu. Jako zpívající host zde vystupuje speciální hvězda, frontman kapely Kabát Josef Vojtek v šesti nejslavnějších muzikálových melodiích.

Nový program

Rockový zpěvák Václav Noid Bárta interpretuje zajímavé úpravy světových hitů, ale hlavně skládá a vydává vlastní skladby.

V posledních letech vytvořil řadu muzikálových rolí: například Vortinger (Excalibur), Ďábel (Elixír života), Baron (Dáma s kaméliemi). Na scéně Hudebního divadla Karlín zazářil již v roli Garcii v Carmen a v Jesus Christ Superstar. Aktuálně jej lze vidět v muzikálu The Addams Family a v comebacku muzikálu Carmen. Je autorem hudby k muzikálu Němcová a k filmu Kajínek, v němž ztvárnil také roli spoluvězně hlavního hrdiny.

Trio Inflagranti nahrávalo smyčce v jeho hudebních projektech, jež Noid skládá nejen pro sebe.

Reklama

Výběr článků

Načítám