Hlavní obsah

Šmoulové ovládnou zámek Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni malí i velcí se setkají na zámku Loučeň se Šmouly, prožijí s nimi několik krásných dnů. Zámkem je provede Šmoulinka, zúčastní se velké šmoulí hry a utkají se v bitvě s jejich nepřítelem Gargamelem. Program je připraven od čtvrtka 25. do neděle 28. října.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Šmoulové (v originále Les Schtroumpfs) jsou modří skřítci, vysocí dva palce, od belgického kreslíře Peya. Do frankofonního belgického komiksu Johan & Pirlouit je přimaloval jako malé modré trpaslíky již v roce 1958 - objevili se po zahrání na kouzelnou flétnu. Šmoulové si získali takovou popularitu, že v roce 1959 dostali vlastní příběh v časopisu Le Journal de Spirou.

V České republice se poprvé vysílal seriál Šmoulové v roce 1988 v dabingu s Vlastimilem Brodským či Jiřím Císlerem. Dodnes jsou jako námět k natáčení velmi oblíbení.

Šmoulí příběh ožije také na zámku Loučen. Od čtvrtka 25. do neděle 28. října bude zámeckými pokoji děti provádět Šmoulinka. Ostatní Šmoulové svedou o víkendu bitvu s Gargamelem a také připraví dětem mo(u)drou hru v zámeckém parku.

Prohlídky se Šmoulinkou i s ochutnávkou čokolády

"Pokud k nám přivedete děti kdykoli během podzimních prázdnin, tedy od čtvrtka do neděle, provede je zámeckými pokoji Šmoulinka. Pro bezdětné návštěvníky se tím ale pochopitelně nic nemění, pro ně jsou připraveny běžné kostýmované prohlídky ušité na míru dospělákům, nebo v sobotu a v neděli v 17 hodin mohou, stejně jako děti, absolvovat v posledních letošních vypsaných termínech čokoprohlídky s ochutnávkou několika druhů čokolád, včetně dvou nejvybranějších plantážových značek," informoval manažer zámku Jiří Senohrábek.

Velká šmoulí hra v zámeckém parku

Šmoulové se v sobotu a v neděli zabydlí v zámeckém parku, aby dětem přichystali spoustu šmoulích úkolu v celodenní velké šmoulí hře. V sobotu a v neděli bude zámek Loučen především modrý, šmoulovský a Šmoulinka zde nebude jediným členem modré výpravy.

Bitva mezi Šmouly a Gargamelem

Přelomová bitva mezi Šmouly a Gargamelem je naplánovaná  na sobotu od 16 hodin u Šmoulího domečku poblíž Tisového bludiště. "Na sobotní 16. hodinu ohlásil výstražným dopisem svůj příjezd obávaný Gargamel, který chce se Šmouly definitivně skoncovat v bitvě u Šmoulího domečku poblíž Tisového bludiště. Loučen se tak prý zapíše do dějin jako místo posledního pobytu Šmoulů. Jestli vám není osud pohádkové modré rodiny lhostejný, přijďte ji podpořit," prosí manažer zámku Jiří Senohrábek.

"V anketě na našich facebookových stránkách jsme nechali naše příznivce hlasovat, zda se chtějí o podzimních prázdninách setkat se Šmouly, nebo s Machem a Šebestovou, kteří shodou okolností mají o prázdninách zrovna službu v televizním Večerníčku, ale přes den by mohli být u nás. Anketu jsme uzavřeli přesně 5 dní před vypuknutím prázdnin s poměrem hlasu 148:49 ve prospěch Šmoulů. Lidé je chtěli vidět na zámku, budou je tedy mít," dodal Jiří Senohrábek.

Reklama

Výběr článků

Načítám