Hlavní obsah

Smluvní zajišťování stravování ve školách a mateřských školách se v Příbrami nechystá

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V některých městech v poslední době dochází k smluvnímu zajišťování stravování ve školách a mateřských školách soukromou firmou, namísto dosavadního systému, kdy vše zajišťuje zřizovatel, tedy město. Objevily se informace, že podobný projekt se chystá také v Příbrami.

Článek

Na sociální síti se nedávno objevila diskuze o údajném převzetí stravování v jídelnách škol a školek v Příbrami soukromou společností. Jak to tak na sociálních sítích bývá, k původní informaci se nabalily další „zaručené“ zprávy a svědectví a nakonec to tak trochu vypadalo, že ti nejmenší budou jíst bůhvíjak nepoživatelné potraviny a že se město chová špatně, pokud toto dopustí. Jaké je skutečná situace, objasnil radní pro školství Ing. Juraj Molnár.

„Je pravdou, že byla vypracována analýza, kterou pro město vypracovala jedna soukromá společnost s tím, že by měla zájem v oblasti stravování ve školách a školkách s městem spolupracovat. Koncept, který společnost připravila, se týká pouze Základní školy pod Svatou Horou, MŠ v ulici Jana Drdy a nově budovaných školek v ulici Žežická.“

Radní odpověděl i na dotaz, v jaké fázi případné jednání s danou firmou je, popřípadě zda se již připravuje smlouva. „Na svém posledním jednání se rada usnesla, že v současné době nebude provádět v systému stravování ve školách a mateřských školách žádné změny, takže se spolupráce se soukromým subjektem realizovat nebude," doplnil Ing. Juraj Molnár.

Reklama

Výběr článků

Načítám