Hlavní obsah

Šluknov ožil tradičními slavnostmi v zámeckém parku

Novinky, Eduard Žďánský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po sedmé se naskytla možnost navštívit Zámecké slavnosti ve Šluknově všem zájemcům. Letos se tyto slavnosti nesly v duchu pověstí a legend, čemuž samozřejmě odpovídal i program.

Foto: Alex Žďánských

Organizátoři v kostýmech

Článek

Slavnosti začaly v den, kde se rozdávala vysvědčení - v pátek 28. června. Krátce po půl deváté hodině večerní program odstartoval koncert Marka Ztraceného. Ke konci svého koncertu se vydal mezi nadšené publikum a zazpíval si s ním písničku. Diváci byli Markem nadšeni a chtěli se k němu dostat co nejblíže a získat autogram. Marek Ztracený se se všemi zájemci vyfotil a zvěčnil se jim svým podpisem. Po chvilce odpočinku rozproudilo atmosféru představení kapely Kabát Revival, jímž páteční program končil.

Pokračovalo se hned v sobotu od dopoledních hodin, které byly věnovány především dětem. Od půl desáté bylo připraveno představení s názvem Olympijské hry s Asterixem a Obelixem. Děti si vyzkoušely olympijské disciplíny, pobavily se a mohly získat nějakou tu sladkou odměnu.

V 11 hodin začala vystoupení hned dvě. Na vedlejším pódiu se hrála loutková pohádka O šluknovském vodníkovi Lidníkovi, kterou si pro diváky připravil LS ROLNIČKA ŠLUKNOV. Na hlavním pódiu se v ten samý čas konala přehlídka aerobikových skladem SK VIKTORIE Jiříkov v hudebním doprovodu Ondy a Matese Čechových (známých z kapely Náhodou, či rozpadlých The Pix).

Během poledních a odpoledních hodin byl program zaplněný přehlídkou šermířů a jejich divadel. Řád Černých rytířů si připravil pro návštěvníky této akce několik divadelně zpracovaných pověstí. Mezi jednotlivými představeními hrála dobová kapela GNOMUS. Nechybělo ani vystoupení kejklíře či skupiny Trn v oku, která předvedla antické tance.

Krátce před 19. hodinou byla u pódia připravena i Věra Martinová, která zazpívala některých starších i novějších písní a svou fotografií a podpisem následně potěšila i své fanoušky. Po dávce country hudby přišel na řadu trochu jiný žánr reprezentovaný oblíbenou skupinou MANDRAGE. Členové skupiny přišli po vystoupení na autogramiádu a rozdali opravdu nespočet podpisů.

Vystoupil také Milan Fiala, zpěvák, moderátor, DJ a dabingový herec, který návštěvníky potěšil několika písněmi od Karla Gotta. V půl jedenácté začala na louce ohnivá show, pokračování divadla Řádu Černých rytířů. Slavnosti byly ukončeny hodinu před půlnocí velkým závěrečným ohňostrojem.

Celým programem slavností provázela moderátorská dvojice sympatických moderátorů z Hitrádia FM a diváci si mohli v průběhu obou dnů zakoupit v areálu parku upomínkové předměty, pivo, klobásy, sladkosti a další a měli dokonce i možnost prohlédnout si i budovu Šluknovského zámku (dobové místnosti, výstavu knížek Babička a výstavu zapůjčenou z IQ PARKU LIBEREC). V Zámeckém parku nechyběly ani slibované ukázky řemesel, rytířské stany a dobová krčma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám