Hlavní obsah

Slovenský léčitel Štefan Zakuťanský bude přednášet v Polici nad Metují

• Aktualizováno
Novinky, Martina Váňová

V pondělí 13. února od 18 hodin se v BB Kavárně v sousedství Muzea papírových modelů v Polici nad Metují uskuteční přednáška slovenského léčitele Štefane Zakuťanského.

Foto: Martina Váňová
Článek

Štefan Zakuťanský je autorem publikací Jak si vyléčit nemoci dýchacího ústrojí (1992), Samovyšetření, samoléčba zánětlivých onemocnění (1993), rozšířené vydání Samoléčba zánětlivých onemocnění (1995, 2000, 2011), Samoléčebný pud - samoléčba zánětlivých onemocnění (2014).

Štefan Zakuťanský pochází ze slovenské obce Cigeľka. Přes 30 let se věnuje léčení zánětlivých chorob. V minulosti trpěl vážnými zdravotními problémy, bolestmi zad a pro lékaře byl nevyléčitelným případem.

Studoval medicínu jako samouk, zkoumal a snažil se vylepšit medicínské a alternativní způsoby léčby. Vrcholem jeho činnosti je „objev" existence samoléčebného pudu, zakódovaného v genech každého živočicha. Štefan Zakuťanský přednáší na Slovensku, ale přednášel například i v  Austrálii, Americe a v západní Evropě.

Zakuťanský učí lidi, jak se léčit doma, jako to dělali kdysi naši předkové. „Nikdo vám nemůže zakázat léčit se tím, co vám pomáhá, co máte vrozené, zakódované v genech jako ostatní živočichové. Samoléčebná metoda je hotové a fungující zdravotnictví. Ignorovat samoléčebný pud by byla velká hloupost, protože příroda nám ho zakódovala proto, abychom jej podle potřeby využívali,” říká o své metodě Štefan Zakuťanský

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám