Hlavní obsah

Slovenská legenda připravila pro fanoušky ve Zlíně fantastický hudební zážitek

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezapomenutelný koncert plný svých největších hitů dopřál Zlíňanům v sobotu Richard Müller v rámci oslav pátého výročí Zlatého jablka. Narozeninový večer vygradoval velkolepou ohňostrojovou show.

Foto: Zlaté jablko
Článek

Přestože sobotní deštivé počasí zrovna nepřálo venkovním narozeninovým atrakcím, nenechali se někteří návštěvníci odradit a přišli si s dětmi užít historický kolotoč nebo třeba vystoupení artistů, mimů a kejklířů, která ovšem byla k vidění nejen venku, ale i uvnitř hlavní galerie.

Odpoledne potom obchodní centrum dopřálo fanouškům Richarda Müllera naprosto unikátní zážitek. Trojnásobný Zlatý slavík totiž standardně autogramiády nepořádá, ale u příležitosti oslav Zlatého jablka udělal výjimku. Kromě rozdávání svých podpisů pózoval také před fotoaparáty a s fanoušky se ochotně fotografoval.

Ten skutečný zážitek ovšem měl přijít o pár hodin později. Richard Müller vystoupil v 21 hodin se svou kapelou a skvělým saxofonistou Michalem Žáčkem, aby v hodinovém vystoupení potěšil hosty hity jako Kníže Rohan, Tlaková níž, Plesový marš a dalšími skvělými skladbami ze svého bohatého repertoáru. Rychlé songy střídaly nostalgické šansony a nemohla chybět ani jeho legendární skladba Po schodoch, která v roce 1984 zahájila jeho hvězdnou hudební kariéru.

Před skladbou Nahý si Richard Müller neodpustil připomenout ani své asi "nejslavnější" vystoupení ve zlínském rockovém klubu, na které zřejmě nikdy v souvislosti se Zlínem nezapomene. Během poslední písničky Štěstí je krásná věc se k němu připojili snad všichni přítomní diváci.

Výjimečný večer ukončil grandiózní ohňostroj s hudebním doprovodem skladby Golden eye ze stejnojmenné bondovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám