Hlavní obsah

Slovák řídil kamion, který neměl brzdy

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinští dopravní policisté prováděli ve čtvrtek dopoledne v Chotěbuzi na Karvinsku kontrolu stavu nákladních vozidel. Při zastavení slovenského řidiče, který vezl zemědělskou techniku, se nestačili divit. Kamionu na levé straně návěsu totiž chyběly brzdové kotouče, na pravé byly poškozené.

Foto: Policie ČR

Kamion bez brzd

Článek

"Na levé straně druhé a třetí nápravy návěsu zcela chyběly brzdové kotouče. Na pravé straně druhé nápravy návěsu byl brzdový kotouč prasklý a na téže straně druhé a třetí nápravy návěsu chyběly brzdové destičky. Na přední řídící nápravě poté policisté objevili praskliny na obou stranách brzdových kotoučů," řekl policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Policisté při tomto šokujícím zjištění zakázali řidiči další jízdu a byla mu uložena kauce 10 000 korun, ohrožoval totiž bezpečnost silničního provozu.

"Za přestupek v dopravě řidiči hrozí pokuta ve správním řízení od 5000 do 10 000 korun a zákaz činnosti od 6 měsíců do jednoho roku. Postih hrozí rovněž provozovateli vozidla za provoz technicky nezpůsobilého vozidla a to sankce ve výši do 50 000 korun. Policisté řidiče i provozovatele vozidla oznámili správnímu orgánu k dořešení," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám