Hlavní obsah

Slováčtí herci chystají na Noc divadel překvapení až do rána

Novinky, Blanka Šmejdovcová

V sobotu 18. listopadu proběhne v Česku už popáté originální akce s názvem Noc divadel. Popáté se do ní zapojí i Slovácké divadlo. "Letošní program bude ze všech ročníků nejlepší," říká s úsměvem ředitel uherskohradišťské scény Michal Zetel a věří, že živo bude v oblíbeném divadle až do rána.

Foto: Marek Malůšek

Irena Vacková a Jiří Hejcman v komedii Nájemníci.

Článek

Celá akce vypukne v 19 hodin společným potleskem ve všech evropských divadlech a potom se už rozběhnou jednotlivé programy.

„Vsadili jsme na komedii Nájemníci, kterou s úspěchem hrajeme už pátým rokem, a má za sebou přes osmdesát repríz. Tím to ale teprve všechno začne,” slibuje ředitel.

„Po jejím skončení se diváci setkají s režisérem Zdeňkem Duškem, který jim předvede, jak scény, které právě viděli, vlastně vznikaly,” pokračuje ředitel Zetel s tím, že diváci se přímo v akci setkají i s dalšími profesemi, bez které by žádné představení nemohlo proběhnout, tedy s garderobiérkami, vlásenkářkami, rekvizitářkami a dalšími.

„Překvapení to bude i pro nás, protože pan režisér nám stále nechce prozradit, co si na nás připravil. Jak jej známe, nenechá si tu příležitost pobavit se i na náš účet, ujít,” směje se představitel jedné z hlavních rolí v komedii Nájemníci David Vaculík. 

Ani tím ale noční program ve Slováckém divadle neskončí. Diváci budou mít možnost nahlédnout v doprovodu herců i do samotného zákulisí, v nahrávacím studiu pořídit zvukový záznam známé písničky, na dalších místech si pak vyzkoušet paruky, klobouky, kostýmy.            

K tomu všemu bude hrát ve foyer živá hudba, herci odstepují pro ten večer připravené stepařské číslo a aby návštěvníkům nevyhládlo, čekají je i kulinářské speciality z hereckých kuchyní. „Letos jsme si dali hodně záležet a být divákem, chtěl bych být u toho,” uzavírá ředitel Michal Zetel.            

O uherskohradišťskou Noc divadel je mimořádný zájem, už dva měsíce je beznadějně vyprodaná. I na to divadelníci slovácké scény mysleli. Od 22 hodin budou celou akci živě přenášet na divadelním facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám