Hlavní obsah

Slováckými vinohrady projdou tisíce turistů. S burčákem v ruce

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva víkendy a tři turistické akce zaměřené na burčák. Jižní část Slovácka čekají perné dva týdny, během nichž přivítá možná i více než dvacet tisíc turistů. Všichni si projdou malebnou krajinu plnou vinohradů.

Foto: Zdeněk Šmýd

Pěší projdou i okolím vinných sklepů v Dolních Bojanovicích.

Článek

Když už udělat něco pro své zdraví, pak odborníci doporučují dlouhou chůzi. Na Slovácku se vždy v říjnu praktikuje její spojení s burčákem. Pochody vinohrady si získaly obrovskou oblibu a okolí Hodonína každoročně přiláká tisíce účastníků ze všech koutů republiky a hned dvakrát po sobě.

Pochod slováckými vinohrady se letos koná 5. října a Putování slováckým vinohradem 12. října.

První zmíněná akce pořádaná Klubem českých turistů provede účastníky vinicemi i malebnými sklepními areály Dolních Bojanovic, Prušánek, Starého Poddvorova, Nového Poddvorova a Josefova.

Druhá akce pořádaná obcí Mutěnice soustředí své trasy do nejbližšího okolí této vesnice. I tady bude ale možná našlapat slušnou porci kilometrů.

A to je k mání ještě menší třetí výšlap pořádaný vinaři blízkých Milotic. Pod názvem Burčákové Šidleny můžete 12. října projít vinice obce známé svým barokním zámkem.

Oba víkendy se můžete spolehnout nejen na to, že vás vinaři nenechají o žízni ani hladu, ale také na posílení dopravních spojů, které vám pomohou se dostat, kam potřebujete.

Reklama

Výběr článků

Načítám