Hlavní obsah

Slovácko doma nestačilo na mistrovskou Plzeň

Novinky, Martin Lorenc

V 6. kole české nejvyšší fotbalové soutěže hostili na domácí půdě fotbalisté Slovácka lídra tabulky, Viktorii Plzeň. I přes hojnou účast diváků se žádné překvapení nekonalo a Plzeň tak potvrdila svou roli favorita.

Foto: Martin Lorenc

Fanoušci Slovácka si pár světlic neodpustili.

Článek

První poločas začali oba týmy opatrně. Až ve 26. minutě se diváci zvedali ze svých sedadel, když domácí útočník Kerbr rozezvonil Kozáčikovu tyč. Klid Západočechům přinesla 40. minuta. Na pravé straně se parádně uvolnil Tecl a přihrávkou před bránu našel nejprve Daridu a jeho střelu dorazil Kovařík.

Ve druhé půli to byli opět hosté, kdo jako první rozvlnili soupeřovu síť. V 59. minutě při přečíslení tři na dva Rajtoral našel Ďuriše, který zakončoval do prázdné brány. O minutu později došlo na první střídání domácích. Za Reinberka nastoupil Marek Havlík a už za šest minut o sobě dal vědět. Centr z pravé strany Valentovi a ten alespoň snížil stav na 1:2. Plzeň vzápětí odpověděla. V 69. minutě Stanislav Tecl vstřelil branku a upravil na konečných 1:3 pro Viktorku.

1.FC Slovácko: Melichárek - Reinberk (60. Havlík), Košút, Trousil, Mezlík - Volešák, Daníček, Valenta, Petr (75. Martan), Kerbr - Haša

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Limberský, Procházka, Hejda, Řezník - Ďuriš (89. Bakoš), Darida, Hořava, Rajtoral (69. Petržela) - Tecl (83. Wágner), Kovařík

Branky: 66. Valenta - 40. Kovařík, 59. Ďuriš, 69. Tecl

ŽK: 43. Daníček, 72. Trousil - 38. Limberský, 84. Hořava

Diváci: 7095

Rozhodčí: Zelinka – Filípek, Pochylý

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám