Hlavní obsah

Slovácké léto 2020 bude!

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturně hudební festival pro celou rodinu Slovácké léto proběhne i letos, a to v původně plánovaném termínu 3.-12. července. I když s povinnými omezeními, fanoušci se mohou těšit na sport, kulturu i doprovodný program.

Foto: Kateřina Nosková - KN Fotografie

Slovácké léto se uskuteční i letos, i když v trochu jiném formátu

Článek

Prázdninové měsíce slibují možnost pořádání akcí až pro 1 000 lidí. Na to zareagovali organizátoři Slováckého léta a přizpůsobili tomu podobu letošního festivalu.

Srdcem kulturního programu se stane Slovácká dědina

Kulturní program se přesune do prostoru Slovácké dědiny, pod tribunu Městského fotbalového stadionu Miroslava Valenty. „To místo je ideální, uzavřené, a tak budeme moct hlídat počty návštěvníků. Rádi bychom pořádali koncerty regionálních kapel, velké hvězdy jsou zatím v jednání,“ prozradil organizátor festivalu Marek Pochylý.

Vzhledem k situaci, jaká v v České republice nastala, budou koncerty placené. „Vstupné bude symbolické a půjde na podporu kultury, potažmo právě těch kapel, které byly krizí výrazně poškozené a na Slováckém létě zahrají,“ dodal Pochylý.

Druhým místem, kam budou moct chodit v rámci Slováckého léta návštěvníci za kulturou, je Kolejní nádvoří.

Sport? Na stadionu i dalších místech Slovácka

Uherskohradišťský sportovní stadion bude hostit i velkou část sportovního programu. Na Slovácké Slávii se odehrají volejbalové turnaje včetně exhibičních utkání, program pro děti zajistí projekt Sporťák, další sporty přibývají každým dnem.

Organizátoři plánují i badminton, nordic walking, golf nebo cyklistické závody. Na dračí lodě si budou moct zájemci zajet do Ostrožské Nové Vsi. Běh Slováckého léta se uskuteční 4. července a ve stejný den proběhne atraktivní noční tenisový turnaj ve Sportparku Rybníček Staré Město.

„Jsme rádi, že naše zbrusu nové kurty s nočním osvětlením projdou právě takovou zátěžovou zkouškou,“ těší ředitele Sportparku Rybníček Davida Mišťúrika.

Na konání akce Na kole vinohrady pod hlavičkou Slováckého léta se dohodli organizátoři Slováckého léta s Městským informačním centrem v Uherském Hradišti. „Cyklisty i pěší turisty zveme proto na sobotu 11. července, kdy bude akce uspořádána, i když v trochu jiném formátu,“ vzkazuje Hana Patková z Městského informačního centra.

Slovácké léto je v letošním roce maximálně otevřeno nadšencům, kteří by chtěli uspořádat svou vlastní sportovní či kulturní akci pod hlavičkou tohoto festivalu. Své nápady mohou zasílat na e-maily sport@slovackeleto.cz nebo kultura@slovackeleto.cz.

„Je dobře, že se bude Slovácké léto konat, i když v trochu jiné podobě, než jak je známe z uplynulých ročníků. Chápu, že lidé už mají všemožných opatření a omezení opravdu plné zuby. Na druhou stranu je třeba zůstat ve střehu a zachovat opatrnost. Proto říkám, ano, naše oblíbené Slovácké léto spusťme a pojďme se bavit, jak to nejlépe umíme, ale s rozumem a s respektem k tomu, že ještě před pár týdny jsme mohli jít nanejvýš tak do práce. Každopádně přeji všem příjemnou zábavu v Uherském Hradišti - srdci Slovácka,“ uvedl starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Aktualizovaný program Slováckého léta a další důležité informace budou organizátoři zveřejňovat na webu www.slovackeleto.cz a na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám