Hlavní obsah

Slovácké divadlo vykročilo s chutí do nové sezóny

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkáním všech zaměstnanců zahájilo Slovácké divadlo v Uherském Hradišti novou sezónu 2017/2018. Ta je v pořadí už dvaasedmdesátá. „Herci nastoupili v plné síle a ve stejné sestavě, k žádným změnám v souboru tak nedochází a můžeme se vrhnout do práce,“ říká ředitel Michal Zetel.

Foto: Marek Malůšek

Umělecký soubor Slováckého divadla v Uherském Hradišti.

Článek

Poprvé se bude hrát už tuto sobotu 26. srpna komedie Čarodějnice v kuchyni, kterou divadelníci představí na festivalu Divadelní Luhačovice. Hned druhý den vyrazí Rychlé šípy do Velkých Karlovic.

„Zájem o naše inscenace je opravdu velký, a tak, na rozdíl od mnoha dalších divadel, která začínají hrát často až v polovině září, startujeme bezprostředně po návratu z prázdnin,“ řekl ředitel Zetel.

Prvním představením na domácí scéně, které oficiálně odstartuje novou sezónu 2017/2018, bude v úterý 5. září úspěšná komedie režiséra Zdeňka Duška Nájemníci.

V polovině září pak divadlo vyjede na nejprestižnější divadelní festival u nás, Divadlo Plzeň. Přehlídka každoročně hostí ty nejlepší divadelní počiny Evropy. Divákům se představí s inscenací Měsíc nad řekou režisérky Anny Petrželkové.

„Osobně mě velmi těší pozvání na jakýkoli festival a v letošním roce mě hřeje, že na každý festival jsme zavítali s jinou inscenací. Letos je jich už pět,“ dodal ředitel.

Slováčtí divadelníci ale už začali i zkoušet, pod vedením režiséra Michala Skočovského se pustili do přípravy unikátního projektu Přes ploty, jenž bude jevištní podobou pozoruhodné knihy Fedora Gála. Ta mapuje korespondenci mezi ním a národním socialistou Matějem vyznávajícím velmi kontroverzní názory nejenom na politickou, ale i společenskou situaci v Evropě. Premiéra proběhne na začátku příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám