Hlavní obsah

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti slaví sedmdesáté narozeniny

Novinky, Robert Rohál

Speciální představení, slavné osobnosti, let balónem, výstava fotografií ze zákulisí, herci v ulicích města a velký galavečer se sedmdesátkou hostů - tak bude vypadat týden oslav 70. narozenin Slováckého divadla. Vypukne v pondělí 5. října.

Foto: archiv Slovácké divadlo

Nejnovější představení Rychlé šípy slibuje novou scénku.

Článek

Na první říjnové pondělí si uherskohradišťští herci připravili unikátní narozeninové představení jejich nejúspěšnější komedie Rychlé šípy opepřené novou scénkou. Odstartují jím nejenom oslavy sedmdesátin divadla, ale i narozeniny samotné komedie - v těchto dnech je to totiž patnáct let od její premiéry.

Slavit se bude i v následujících dnech až do soboty. Každým představením hostujících kolegů, mezi nimiž nebude chybět Eliška Balzerová, Petr Nárožný, Ondřej Vetchý, Marta Kubišová, Matěj Hádek a další, provedou hradišťští moderátoři, po jejich skončení se mohou diváci setkávat ve foyer s herci za doprovodu živé hudby.

Pro ty, kteří by chtěli alespoň zprostředkovaně nahlédnout do zákulisí, je připravena výstava fotografií Marka Malůška, jež zachycuje dění na mnoha místech, která běžným divákům nejsou dostupná.

Divadelníci myslí ale i na ty, kteří se do hlediště po celý týden nedostanou. V pondělí odstartuje let horkovzdušného balónu, za kterým povlaje nový banner připomínající zážitky i ve Slováckém divadle, ulice Uherského Hradiště budou po celý týden křižovat speciální hlídky herců, jež po správném zodpovězení otázek diváky odmění dárky - ať už půjde o novou publikaci o uherskohradišťské scéně, nebo o trička s hrdým heslem Jsme Slovácké divadlo.

Celý narozeninový týden vyvrcholí v sobotu 10. října, tedy přesně sedmdesát let od první premiéry galavečerem s názvem Všechno nejlepší. Herci na něm přivítají osobnosti, které hradišťským divadlem prošly za uplynulých sedm desetiletí.

„Účast na galavečeru potvrdili Láry Kolář, Karel Hoffmann, Přemysl Rut, Eva Matalová, Jana Chaloupková, Zdeněk Kupka, režiséři Radek Balaš a Robert Bellan, z našich nedávných kolegů se pak alespoň na chvíli na jeviště Slováckého divadla vrátí Míra Zavičár a Honza Horák,” prozradil jeden z autorů večera a zároveň i jeho moderátor David Vacke s tím, že publikum prostřednictvím videonahrávek nahlédne i do zákulisí a seznámí se s lidmi, které nezná z jeviště, ale bez nichž by divadlo nemohlo fungovat, ať jde o jevištní techniky, vlásenkářky či rekvizitářky.

V závěru večera pak divadelníci představí kampaň k předplatnému na příští rok a poodhalí, co se skrývá pod heslem: "Jsme první - společně do knihy rekordů".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám