Hlavní obsah

Slovácké divadlo má svůj Časopis

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti přišlo s další novinkou. Od minulého týdne si jeho obdivovatelé, fanoušci, ale i běžní diváci, které zajímá zákulisí divadla, mohou začít listovat ve dvouměsíčníku s prozaickým názvem Časopis. První číslo vyšlo ve středu 13. září.

Foto: Slovácké divadlo

Herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti se od minulého týdne radují z divadelního Časopisu.

Článek

Časopis je unikátní projekt, který čtenářům nabídne více informací o dění na jevišti i v zákulisí. Navíc v úplně nové a originální grafice Davida Zezuly a se skvělými a dosud málo či nepublikovanými fotkami fotografa Slováckého divadla Marka Malůška.

Každý, kdo si jej otevře, by v něm měl najít nejen potřebné informace o inscenacích Slováckého divadla, ale také kompletní program na dva měsíce dopředu, zajímavé rozhovory, ankety s herci, ale i vtipné odlehčené rubriky či názory diváků. Určen je čtenářům každého věku a všem, koho Slovácké divadlo zajímá.

První číslo potěší všechny, kdo se rádi dozvědí více o inscenaci režisérky Anny Petrželkové Měsíc nad řekou, která v neděli 17. září reprezentovala divadlo na nejprestižnějším českém divadelním festivalu Divadlo v Plzni.

Čtenářsky zajímavé je i počtení od divadelních dramaturgyň, Ivy Šulajové a Markéty Špetíkové, o inscenaci Břetislava Rychlíka Platonov - Ztratil Hospodin trpělivost? a připravované novince, jevištní adaptaci knihy Fedora Gála a anonyma Matěje Přes ploty, jejíž světová premiéra proběhne na začátku ledna.

Za zmínku stojí i rozhovor Jana Pášmy, ve kterém trochu netradičně klade otázky starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha řediteli Slováckého divadla Michalu Zetelovi.

Nechybí spousta fotek, pozvánka na představení hry Henrika Ibsena Nepřítel lidu v režii Zdeňka Duška 6. října v Divadle v Dlouhé v Praze či anketa na téma Čechov a Slovácké divadlo.

Zpestřením je i recenze Pavly Bergmannové na inscenaci Platonov - Ztratil Hospodin trpělivost? a také netradiční a vtipná předpověď počasí na dva měsíce.

První číslo Časopisu si zájemci mohou přečíst nebo zdarma vyzvednout ve Slováckém divadle.

A co říkají herci a herečky Slováckého divadla na to, že divadlo má vlastní Časopis a co od něj očekávají?

Tereza Hrabalová: Mám radost, že bude vycházet časopis o Slováckém divadle, protože díky němu se můžeme snad ještě více přiblížit divákům, nebo i ostatním lidem, kteří třeba divadlo nenavštěvují. Zajímaly by mě osobně rozhovory se zaměstnanci divadla, nejenom s herci, ale i s techniky, vlásenkářkami, garderobiérkami atd. o jejich práci. Nebo co divadlo připravuje do budoucna, jací režiséři s divadlem spolupracují a jaké mají zkušenosti nebo i co si myslí diváci o našem divadle a co by rádi viděli… Těším se na první číslo!

Irena Vacková: Už jsem ve Slováckém divadle jeden časopis zažila, tehdy se jmenoval Divadelní střípky, a bylo to příjemné počtení a pokoukání na fotografie, na které v běžném novinovém prostoru nebylo místo a čas. Každopádně novému Časopisu přeji hodně spokojených čtenářů!

Jitka Hlaváčová: Je to super! Zase další možnost, jak se o divadlu něco dozvědět. Předpokládám, že tam budou jiné informace než na našich webových stránkách či Facebooku. Věřím tomu, že je to další správný krok, jak divákům přiblížit divadelní svět.

Zdeněk Trčálek: Super, očekávám křížovku v každém čísle a pokaždé se stejnou tajenkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám