Hlavní obsah

Sliboval dívkám dráhu modelky, místo toho je podvedl

Novinky, Ondřej Kořínek

Pražská policie pátrá po podvodníkovi, který mladým dívkám a ženám slibuje modelingovou kariéru a vybírá za to tisícikorunovou zálohu. Vydělal takto už několik desítek tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Hledaný modelingový podvodník

Článek

Muži zákona pátrají po jednadvacetiletém Jakubu Bednářovi, který od října nabízel práci dívkám a ženám a sliboval jim kariéru v modelingu. Takto podvedl desítky dívek a žen, které mu jako zálohu daly tisíc korun.

Dívky toužící po světových molech odpověděly na inzerát na internetu a domluvily si s podvodníkem schůzku. Tyto schůzky se konaly v obchodním centru v Praze 3. Muž se vždy představil jako někdo jiný a tato jména střídal.

Nyní mu hrozí pětiletý pobyt ve vězení, kde by mohl být uvězněn po odsouzení za trestný čin podvodu. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání a také vyzývá další poškozené ženy, aby se přihlásily policii.

„Mladý muž má sportovní postavu, velmi často mění účesy a barvu vlasů a nosí sportovní značkové oblečení. Jeho specifickým znamením je tetování na vnější straně pravého předloktí. Hovoří česky s moravským přízvukem,“ uzavřela policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám