Hlavní obsah

Slavnostní otevření aquaparku zahájilo letní sezonu v Ústí nad Orlicí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 22. června přestřižením pásky zástupci Tepvosu, města a dodavatele byl otevřen pro veřejnost zrekonstruovaný ústecký aquapark, který mimo vylepšení stávajících bazénů nabídne návštěvníkům řadu nových zajímavých atrakcí.

Foto: Stanislava Dvořáková

Kouzelná scenerie vody přinášející příjemné osvěžení do horkých dnů je dárkem pro ústecké občany pro nastávající letní sezonu.

Článek

Po náročné rekonstrukci ústeckého aquaparku, trvající od září roku 2017 až do 15.června letošního roku, došlo po napuštění a kontrole vody v pátek 22.června k slavnostnímu otevření a zahájení provozu.

Jednatel společnosti Tepvos Václav Knejp společně se starostou města Petrem Hájkem a zástupcem dodavatele, kterou je společnost Berndorf Bäderbau, přistoupili k přestřižení pásky, čímž otevřeli komentovanou prohlídku celého areálu.

Vedle technického vylepšení bazénů nerezovými vanami, které budou mít delší životnost proti původnímu keramickému obkladu a zamezí únik vody netěsností dna, přinesou i výhodu pro návštěvníky v rychlejším a vyšším ohřevu napouštěné vody.

Zároveň se přistoupilo k novému rozšíření četných vodních atrakcí. V stejném provedení a rozsahu zůstala jen věž s tobogánem a skluzavka kamikadze. Jinak v hlavním rekreačním bazénu přibyly chrliče, trubková masážní lehátka, trubková lavice a perlička, dva houpací zálivy s vodní stěnou a se sportovním zaměřením lanový most s lekníny a především šplhací síť s basketbalovým košem.

Dále je hlavní bazén vybaven podvodními reflektory, které umožní osvětlení při nočním koupání.

V dětském bazénku s mělkou a teplejší vodou budou fontánky, pohyblivý kyblíkový strom, líbivé vodní chrliče jako hřib, dělo, zvon či ježek a na dovádění jednoduchá skluzavka v podobě vodního tvora a hlavně pro odvážné točitá, představující velkého hada.

Navzdory předpovědi i počasí přálo slavnostnímu programu, který prvním rozvířením vody o příjemné teplotě 21 °C, při teplotě vzduchu 17 °C zajistily ladnými pohyby vodního tance akvabely pardubického SC PAP klubu.

Areál disponuje i hřištěm na míčové hry, plážový volejbal, minigolf a venkovní posilovnou. Další součástí je dětské pískoviště, hřiště na vodní kopanou a stinné místo pro stanování.

Reklama

Výběr článků

Načítám